Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuka valvoo aurausta?

Tämä kirjoitus on tarkoitettu Mäntsälän kunnan virkailijalle, jonka tehtäviin kuuluu kirkonkylän katujen aurauksen ja hiekoituksen valvonta.

Kyseessä on nyt noin 100 metrin pituisesta jalkakäytävästä Keskuskadulta terveyskeskukseen, lähinnä Kivistöntien palvelutalon liittymästä terveyskeskukseen.

Sen auraus ja hiekoitus on ajoittain jäänyt kokonaan tekemättä tai tehty erittäin huonosti.

Helmikuussa eräänä yönä satoi noin 25 cm paksuinen lumikerros. Seuraava päivä oli sateeton ja kirkas.

Tämä jalkakäytävä oli vielä kello 12 auraamatta. Täytyy muistaa, että kaikki terveyskeskuksen kulkijat eivät kulje ambulanssilla tai ruumisautolla. Meitä jalankulkijoita ja rollaattoreilla liikkuvia on paljon.

Tätä jalkakäytävää käyttävät myös Hirvitalon asukkaat ja työntekijät sekä Hirvitalon ulkopuoliset ruokailijat. Meitä on 5–6 henkilöä ja olen yksi heistä.

Olen 90-vuotias huonokuntoinen vanhus.

On hengenvaarallista liikkua jäisellä, hiekoittamattomalla tiellä. Kuinka monta lonkaa ja jalkaa täytyy murtua ennen kuin saadaan asiaan korjaus?

Soitin helmikuun aikana 3 kertaa tästä asiasta rakennustoimiston puhelinnauhalle. Tuloksetta.

Tämänkin kadunpätkän auraus ja hiekoitus on varmasti annettu jonkun urakoitsijan tehtäväksi ja hänelle on maksettu palkka – tekemättömästä työstä. Hävytöntä.

Nälkäinen vanhus Mäntsälä