Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Turvallinen tila ja kristillinen sanoma

Mielipidekirjoituksessa (MU 16.1.) pastorit Riikka Näätänen ja Elina Jokipaltio sekä muutama kirkkovaltuutettu ottivat irtioton Raamatun opetukseen seksuaalisuudesta ja avioliitosta vetoamalla turvalliseen tilaan ja yhdenvertaisuuteen.

On valitettavaa, että Raamatun perinteiset opetukset leimataan turvattomuutta aiheuttaviksi ja syrjiviksi.

Tekstissä todetaan: ”Onko suola menettänyt makunsa?” (MU 15.12.) kertoo siitä, että saavutettavuuden eteen on seurakunnassa tehtävä vielä paljon työtä. ” On erikoista, että parin pastorin ja muutaman kirkkovaltuutetun taholta viestitään, että tietynlaisen ajattelun vähentämiseksi pitää seurakunnassa oikein tehdä työtä.

Tähän tekstin mukaan tarvitaan ”seurakuntalaisia, jotka hyväksyvät toisensa tasavertaisiksi erilaisuudesta huolimatta.” Keitä nämä seurakuntalaiset ovat, joita tarvitaan? Eivät ainakaan niitä, joiden näkemykset eroavat sateenkaarijärjestön opinkappaleista. Se siitä saavutettavuuden lisäämisestä.

Sateenkaari on Raamatussa merkki siitä, ettei Jumala enää tuomitse ihmisten pahuutta vedenpaisumuksella. Tätä symbolia ei tulisi käyttää kristillisen seurakunnan kontekstissa osoittamaan hyväksyntää teoille ja asenteille, joita Raamattu ei hyväksy.

Turvallisen tilan politiikka istuu hyvin huonosti seurakuntaan tai mihinkään muuallekaan. Jos seurakunnassa rajataan pois jotakin Raamatusta, jottei kukaan pahoittaisi mieltään, eipä siitä paljon jäljelle jää.

Turvallisuus seurakunnassa tulisi olla sitä, että siellä jokainen voi turvallisesti kohdata oman syntisyytensä ja ottaa vastaan anteeksiannon sanoman.

Yritykset kristinuskon uudelleen kirjoittamisesta tulevat varmasti aina herättämään kritiikkiä. Tätä kritiikkiä kannattaisi kuunnella avoimemmin mielin.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki ovat tervetulleita seurakuntaan, vaikken kannatakaan sellaista järjestöyhteistyötä, joka hämärtää kristillisen sanoman. Kirkkoa tarvitaan yhä enemmän tässä ajassa, niin ihmisten palvelemisessa kuin kristillisen sanoman välittämisessä. Kirkkoa, jossa voi kuulla hyvän paimenen äänen.

Susanna Koivula Mäntsälän ev.lut. seurakunnan jäsen, opintovapaalla oleva kirkon nuorisotyönohjaaja aluevaaliehdokas (kd.)