Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaari on merkki turvallisesta tilasta

Mäntsälän seurakunta ja Mäntsälän Seta ry järjestivät 10.12. kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä tilaisuuden Kauneimmat joululaulut sateenkaaren sävyin.

Tilaisuus oli avoin kaikille. Tämän tyyppisten tilaisuuksien toteuttamisessa on kyse saavutettavuudesta.

Kirkon saavutettavuusohjelman mukaisesti saavutettavuus, osallisuus, yhdenvertaisuus ja esteettömyys mahdollistavat erilaisten ihmisten täysivaltaisen seurakuntalaisuuden.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille sateenkaari tilaisuuden yhteydessä on merkkinä siitä, että seurakunnan tilaan on jokainen tervetullut.

Sateenkaari on siis merkki turvallisesta tilasta. Sellaisessa tilassa ei rajata, määritellä eikä tuomita. Ihminen saa olla tavallinen ihminen jakamattoman ihmisarvon perusteella.

Sateenkaarityö seurakunnassa on luottamuksen rakentamista. Se on ihmisten yhdenvertaisuuden hyväksymistä ja vahvistamista.

Mielipidekirjoitus ”Onko suola menettänyt makunsa?” (Mäntsälän Uutiset 15.12.) kertoo siitä, että saavutettavuuden eteen on seurakunnassa tehtävä vielä paljon työtä.

Siihen tarvitaan mukaan seurakuntalaisia, jotka hyväksyvät toisensa tasavertaisiksi erilaisuudesta huolimatta. Kaivataan turvallisia tiloja, joihin voi tulla omana itsenään ja oman puolison kanssa tuntematta pelkoa.

Suolasta puhuminen on kieltä, joka ei avaudu kaikille. Se viittaa kuitenkin rohkeuteen elää kristittynä tässä maailmassa. Seurakunnassa se tarkoittaa ovien avaamista. Ei sulkemista.

Paikallisseurakunnan ja ihmisoikeusperusteisen kansalaisjärjestön paikallisyhdistyksen yhteistyö on samalla työtä yhdenvertaisemman Mäntsälän puolesta. Tätä yhteistyötä aiomme tehdä jatkossakin.

Elina Jokipaltio, pastori Riikka Näätänen, pastori Katri Manninen, kirkkovaltuutettu Luottamushenkilöt Uudet tuulet -ryhmästä: Saija Hellström, kirkkovaltuutettu Jari Kupiainen, kirkkovaltuutettu Ulla Nikander, kirkkovaltuutettu Kaisa Pallaskari, kirkkovaltuutettu Tarja Tonteri, kirkkoneuvoston jäsen Eki Toivanen, puheenjohtaja