Lukijalta | Pyrimme pääsemään hajuhaitoista

Mäntsälän Uutisten Lukijalta-palstalla 29.12. Ritva Salonen esitti ajankohtaisia kysymyksiä Mäntsälän Biovoima Oy:n aiheuttamasta hajuhaitasta.

Pahoittelemme laitoksen lähialueelle aiheuttamaa hajuhaitta. Laitoksen omistajien, Watrec Oy:n ja Nivos Oy:n tavoitteena on kehittää toimintaa siten, että siitä ei tulisi hajuhaittoja.

Syksyllä 2020 toimintansa aloittaneesta biolaitoksesta Nivos omistaa kolmanneksen, mutta ei vastaa laitoksen operatiivisesta toiminnasta.

Paikallisena vähemmistöomistajana pyrimme vaikuttamaan toiminnan kehittämiseen niin, että siitä ei tulisi haittaa lähialueella asuville.

Laitoksen saneerausmenettelyyn liittyvät selvitystyöt ovat vielä kesken. Biokaasulaitoksen taloudellinen tilanne on kuluneen syksyn aikana selvästi kohentunut ja taloustilanne näyttää nyt valoisammalle kuin kesällä 2021.

Biokaasulaitos on ollut nyt käytössä noin vuoden verran ja sen toimintaa on kehitetty erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana.

Tehtävää vielä riittää, mutta laitoksen toiminnan kehittämisessä on käytössä erilaisia mittareita ja niiden mukaan laitoksen toiminta on kaikilta osin parantunut huomattavasti.

Laitoksen toimintaa seurataan sekä ympäristöluvan mukaisilla mittauksilla, että laitoksen sisäisillä mittauksilla.

Aistinvaraiset mittaukset, kuten haju, ovat kuitenkin hyvin haastavia mitattavia, koska eri ihmiset aistivat hajun eri tavoin.

Joulukuussa laitoksella on vastaanotettu uutta raaka-ainetta, josta ilmeisesti on aiheutunut joulunalusviikolla lyhytaikaista hajuhaittaa laitoksen läheisyydessä, tästä olemme pahoillamme ja olemme ryhtyneet kyseisen raaka-aineen osalta toimenpiteisiin ja irtisanoneet kyseisen jakeen käsittelysopimuksen.

Teknisesti laitos kuitenkin toimii tällä hetkellä hyvin, eikä prosesseista käsityksemme – tai havaintojemme – mukaan aiheudu hajuhaittaa.

Laitoksen hajuhaitoista on hyvä raportoida myös suoraan Mäntsälän Biovoima Oy:lle, jotta pääsemme pureutumaan mahdollisiin haasteisiin mahdollisimman nopeasti.

Meidät tavoittaa lähettämällä sähköpostia: info@mantsalanbiovoima.fi

Juhani Suvilampi toimitusjohtaja Mäntsälän Biovoima Oy Marko Ahl toimitusjohtaja Nivos Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut