Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Minä äänestäjä?

Vieläkin ihmetellään, että miksi nämä aluevaalit järjestetään.

Eikä hahmoteta, mistä oikein on kysymys?

Jotkut tahot ovat tahallaan johtaneet meitä asukkaita luulemaan, että tässä rakennetaan jotain ihme himmeleitä, joista kukaan ei ota selvää.

Todellisuudessa on yksinkertaisesti kysymys siitä, että kunnassa säilyy terveyskeskus jatkossakin.

Ja toinen asia on, miten meitä kohdellaan lääkäriin pääsyssä. Pääsy lääkäriin on tehty niin hankalaksi ja vaikeaksi, että me äänestäjät olemme aivan epätoivoisia ja lopen kyllästyneitä lupauksiin, joita kuitenkaan ei pidetä.

Eli terveyskeskuksen lisäksi äänestetään siitä, kuinka meitä asukkaita kohdellaan kun tarve terveyspalveluille tulee itse kullekin ajankohtaiseksi.

Vastataanko puhelimeen tai sähköpostiin kahden tunnin sisällä eikä huomenna tai ensi viikolla. Uein jätetään tyystin vastaamatta.

Pääsenkö lääkäriin ilman, että minun täytyy koko historiani kertoa ensin hoitajalle?

Lääkärihän on se, joka viime kädessä päättää jatkohoidosta. Vai päättääkö?

Nykyinen järjestely, että jatkohoidosta ja sen paikasta todellisuudessa päätetään jossain muualla tapaamatta potilasta on tehokkaan ja inhimillisen terveydenhoidon kannalta täysin tuomittava ja kustannuksia lisäävä.

Äänestetään nyt lopultakin terveyskeskus palvelupisteeksi, joissa asiakas on keskiössä ja palvelun kohteena. Eikä anneta terveyskeskuksen ammottaa tyhjyyttään, kun nykyiset asiakkaat on ulkoistettu koteihinsa sairastamaan.

Jopa akuutteja tapauksia ei oteta vastaan, vaan lähetetään ne siekailematta Hyvinkäälle päivystykseen.

Koko ajan luodaan ja kehitetään uusi järjestelmiä, joista se tärkein eli asiakas on täysin jätetty pois, tai välttämättömänä pahana otettu mukaan.

Ei ole ihme, että asiakkaiden lisäksi terveyskeskuksen henkilökunta on yhtä epätoivoinen ja on usein halukas vaihtamaan työpaikkaansa.

Alkuperäisen sote-uudistuksen yksinkertainen tarkoitus on helpottaa lääkäriin ja hoitoon pääsyä. Mikä ihme siinä on niin vaikeaa, ettei asiaa osata hoitaa yksinkertaisella koetulla tavalla.

Toivon todella, että äänestäjät nyt vaikuttavat näihin päätöksiin.

Matti Ahonen omaishoitaja aluevaaliehdokas (kesk.) Mäntsälä