Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Vuosi vaihtui poikkeusoloissa

Vuosi vaihtui ja taakse jäi kiireinen vuosi 2021 kuntapäättäjän näkökulmasta. Alkuvuoden kiireitä lisäsi kuntavaalit, jotka sitten lopulta saatiin järjestettyä kesäkuussa.

Vaalien jälkeinen iso työ, luottamuspaikkaneuvottelut, osui sitten keskikesään ja sotki neuvottelijoiden lomasuunnitelmia. Neuvottelut sujuivat Mäntsälässä hyvässä yhteishengessä, mistä kiitos ryhmille. Uudet päättäjät aloittivat tehtävänsä elokuun alussa.

Leimallista vuodelle 2021 oli johtavien viranhaltijoiden suuri vaihtuminen. Sivistysjohtaja, talousjohtaja, henkilöstöjohtaja vaihtuivat sekä markkinointivastaava valittiin uuteen toimeen.

Merkittävin muutos oli kunnanjohtaja Esko Kairesalon eläköityminen vuoden 2022 alusta ja siitä seurannut uuden kunnanjohtajan valintaprosessi.

Haastattelujen jälkeen valtuusto valitsi toukokuussa virkaan Hannu Laurilan joka aloitti työt 9.8. Hannu on tarmolla tarttunut työhönsä ja hänellä on iso etu puolellaan, kun sai tulla tuttuun taloon.

Syksyn aikana valtuusto valmisteli uuden kuntastrategian kärkiarvot ja tavoitteet. Kärkiarvoiksi muodostui: Turvallinen sujuva arki, osallistava yhteisöllisyys ja vastuullinen kehittävä vire.

Nämä kärkiarvot kun saadaan muokattua konkreettisiksi kärkitavoitteiksi, niin hyvä tulee.

Visiona Mäntsälä haluaa olla kasvava ja kehittyvä parhaan arjen paikkakunta.

Kuntamarkkinoinnista on puhuttu paljon menneenä vuonna. Kuntamarkkinointi on kokonaisvaltaista työtä ja me jokainen kuntalainen voimme osaltamme tehdä kuntamarkkinointia nostamalla esiin niitä lukemattomia positiivisia asioita mitä meillä Mäntsälässä on.

Kuntataloudessa tilinpäätösennuste viime vuodelta ennakoi hyvin lähelle tasapainoista tulosta.

Apuna tässä on syksyllä saamamme harkinnanvarainen valtionavun lisä, 1,5 miljoonaa.

Sote-menojen kasvun kurissapitäminen pandemian haasteiden keskellä on kova haaste. Alkanut vuosi on viimeinen, kun sote- ja pelastuspalvelujen menot katetaan kunnan budjetista.

Rakentamispuolella tahti on kova, mainita voi jäähallin valmistumisen, Amandan päiväkodin rakentamisen aloittamisen ja Ehnroosin koulun valmistumisen alkavana vuonna.

Investointien myötä liiallisen velkaantumisen peikko vaanii ja esimerkiksi korkotason nousu voi aiheuttaa yllätyksiä.

Todella ison joululahjan saimme, kun Tokmanni teki päätöksen laajentaa keskusvarastoaan Mäntsälässä.

Tähän liittyen tehtiin 29,5 hehtaarin tontista vuokraus/myyntipäätös kunnan kanssa Kapulin alueelta. Rakentamisinvestoinnin kokonaishinta on 60 miljoonaa.

Tämä kaikki kertoo taas kerran onnistuneesta Mäntsälän mallin luonnista yritysmarkkinoinnissa.

Alkanutta vuotta kun katselee, niin mieleen tulee heti hyvinvointialueen vaalit tammikuussa. Mäntsälässä oli kuntavaaleissa luvattoman huono äänestysprosentti, se oli vain 50,1.

Kannustan teitä kuntalaiset menemään äänestämään tammikuussa. Jos me emme Mäntsälässä halua valita päätöksentekijöitä aluevaaleissa, tekee sen muut meidän puolestamme.

Asiat, mistä tulevat päättäjät päättävät, ovat niitä kuntalaisen kannalta tärkeimpiä asioita. Ne ovat arjen asioita, jotka vaikuttavat meidän sote- ja pelastuspalvelujen tarjontaan alueellisesti ja toiminnallisesti.

Hyvää alkavaa vuotta 2022 ja voimia kaikille tässä epidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Tapio Havula kunnanhallituksen puheenjohtaja, aluevaaliehdokas (kesk.) Mäntsälä