Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tarja Meijeriä tarvitaan

Seurakuntalaisia kehotettiin ilmaisemaan kantansa kirkkoherranvaaliin, kun päätöksen kirkkoherrasta tekee nyt seurakuntalaisten sijasta kirkkovaltuusto. Me allekirjoittaneet vastaamme tähän haasteeseen.

Kaikki neljä jäljellä olevaa hakijaa ovat varmasti kelpoisia ja päteviä, joten ratkaisevaksi tekijäksi nousee se, kuka näistä hakijoista on tähän virkaan sopivin.

Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen leviää Helsingistä muualle Uudellemaalle ja laajemminkin kuin hyökyaalto. Se tuhoaa seurakuntien talouden ja pidemmällä tähtäimellä myös elinkelpoisuuden.

Sanotaan mitä sanotaan, niin kirkkoherra on seurakunnan keulakuva. Tässä ajassa tarvitaan seurakuntaamme kirkkoherra, johon luottavat passiivisimmatkin seurakunnan jäsenet.

Mielestämme hakijoista sopivin Mäntsälän seurakunnan kirkkoherraksi on Tarja Meijer. Hän on selkeäsanainen, kiihkoton ja ennen kaikkea ajatuksia herättävä sananjulistaja. Erilaisissa kirkollisissa tilaisuuksissa hän on kohdannut meitä vähemmän aktiivisia seurakunnan jäseniä tuhatmäärin.

Meijer on suorittanut kirkollisia toimituksia valoisalla asenteella ja ollut sydämellisellä tavalla omaisten tukena mm. surun kohdatessa.

Hän puhuttelee positiivisella olemuksellaan ja käytöksellään myös nuoria seurakuntamme jäseniä. Tarja Meijer olisi paimen, joka osaisi johtaa ja kaitsea kaikkia lampaitaan ja johon lauma luottaisi.

Vaikka Mäntsälän kirkkoherraa ei valitakaan sukupuolen perusteella, olisi paikallaan valita naispuolinen kirkkoherra yli 400 vuotta kestäneen miehisen kirkkoherruuden jälkeen.

Seurakuntalaiset ovat onnistuneet valitsemaan pätevät ja silloin sopivimmat kirkkoherrat kahdessa edellisessä kirkkoherranvaalissa. Toivottavasti kirkkovaltuusto valitsee pätevän ja tähän aikaan sopivimman hakijan, Tarja Meijerin.

Hannele Alanko, Hannu Alanko, Anne Kiviniemi, Marjut Mäkinen, Teuvo Mäkinen, Seppo Rautama Taru Rautama, Seppo A. Soini