Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Onko suola menettänyt makunsa?

Mäntsälän Uutisissa 9.12. kerrottiin: ”Mäntsälän Seta ry on esimerkiksi tarjoilemassa glögiä ja piparia 10.12. seurakunnan järjestämässä Kauneimmat joululaulut sateenkaaren värein -tapahtumassa.”

Mäntsälän seurakunnan jäsenenä olen loukkaantunut siitä, että se tekee yhteistyötä seksuaalipoliittisen Mäntsälän Seta ry:n kanssa.

Seta ry edustaa Raamatulle ja kirkon opille vastakkaista avioliittonäkemystä ja sukupuolikäsitystä.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet ovat aina koonneet paljon ihmisiä erilaisista taustoista. Ei ole tarvetta erilliselle, hlbtq-järjestön kanssa järjestettävälle joululaulutilaisuudelle.

Jeesus syntyi kyllä tähän maailmaan kaikkia syntisiä varten, sovittaakseen heidän syntinsä ja kutsuakseen heitä parannuksen teon kautta iankaikkiseen elämään. Seta ry ei kutsu ihmisiä tähän.

Kristittynä haluan sitoutua Raamatun opetukseen ja suren sitä, että Mäntsälän seurakunta on mukautumassa näin voimakkaasti maallistuneen yhteiskunnan arvopohjaan.

Kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, se nousee Raamatun opetuksesta.

Setalainen tasa-arvo sen sijaan tarkoittaa sitä, että kaikki tavat toteuttaa seksuaalisuutta olisivat samanarvoisia. Raamattu sen sijaan opettaa, että Jumala loi miehelle kumppaniksi naisen ja asetti näille avioliiton.

Tämä on edelleen myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen opetus ja kirkolliskokouksen kanta.

On ongelmallista, että seurakunnan toiminnassa otetaan irtiottoa kirkon arvopohjasta.

Näin tullaan viestineeksi, että sateenkaariliikkeen käsitykset avioliitosta ja sukupuolesta olisivat yhteensovitettavissa kristillisen uskon kanssa.

On paikallaan kysyä, onko suola menettänyt makunsa?

Susanna Koivula Mäntsälän ev.lut seurakunnan jäsen, opintovapaalla oleva kirkon nuorisotyönohjaaja