Pääkirjoitus | Hallitus kurittaa - vai korona

Pasi Huuhtanen

Jälleen on tullut huonoja uutisia koronasta. Rajoituksia on kiristetty.

Monen eri alan toimijat ovat joutuneet tiukoille korona-aikana jo aiemminkin, eikä piinalle varsinaisesti näy päätöstä.

Paljon on ollut myös vallanpitäjien arvostelua. Osansa ovat saaneet toistensa kanssa nokittelevat hallitus ja avit.

On ymmärrettävää, että koronan kanssa alkavat käämit palaa. Kuka uskoi 2020 keväällä, että tilanne on joillakin mittareilla pahempi jouluna 2021?

Tai kuka jaksaa sellaisia uutisia kuin perjantaina julki tullut tieto, että eteläisessä Afrikassa on kehittynyt koronavirusmuunnos, johon nykyiset rokotteet eivät välttämättä tehoa yhtä hyvin kuin aikaisempiin?

Uudet ravintolarajoitukset alkoivat kiristää erityisesti anniskelua viime viikonloppuna.

Ravintola- ja tapahtumayrittäjät ovat olleet kovilla koronarajoitusten vuoksi. Terveysalan henkilöstö taas osittain sen takia, että rajoitukset joko eivät osu tai niitä ei noudateta.

Huonosti osuvia rajoituksia on syytäkin arvostella. Somemaailmaa katsoessa tulee kuitenkin helposti tunne, että hallituksen niskaan kaadetaan koko koronasaavi.

Eiköhän tämä kuitenkin niin mene, että varsinainen kurittaja on korona, ei hallitus.

Yksi yleinen reagointitapa on lapsellinen kiukuttelu rajoituksille, joiden tarkoitus ei ole haitata kenenkään elämää. Päinvastoin, tavoite on turvata elämän ja elinkeinojen jatkuminen.

Koronapassipakosta vinkuminen on ehkä räikein esimerkki lapsellisesta kiukuttelusta. Jos baari-ilta menee sivu suun, niin voi voi.

Ravintoloitsijalle kyse on elinkeinosta, mutta eipä sitäkään estetä, kunhan ottaa koronapassin käyttöön.

Voimia kaikille vielä jatkuvaan piinaan ja epätietoisuuteen. Suomi on kansakuntana selviytynyt koronasta maailman kärkimaiden joukossa. Arvostelijoidenkin lienee pakko myöntää, että ihan kaikki ei ole mennyt valtakunnassa pieleen.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut