Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistövinkki | Syksyn haasteita taloyhtiössä

Taloyhtiössä syksy on monenlaisten toimintojen varmistamista ja tarkistamista. Tässä apuna voisi olla hallituksen, ja kaikkien halukkaiden, syksyn turvallisuuskävely.

Mahdolliset turvallisuuspuutteet on sen jälkeen syytä heti raportoida huoltoyhtiölle sekä isännöitsijälle – suuremmat haasteet vaativat taloyhtiön hallitukselta toimintaa.

Kävelyn jälkeen on hyvä tehdä yhtiön pelastussuunnitelmaan tarvittavat muutokset.

Pelastussuunnitelmissa on kuvattu taloyhtiön varautuminen myrskyihin. Miten teidän talossanne on suunniteltu syysmyrskyihin varautuminen?

Sään ääri-ilmiöiden lisäännyttyä myrskypuuskat kaatavat helposti puita tai lennättävät pihan irtokalusteita.

Sadevesijärjestelmän kunto on hyvä tarkastaa, etteivät rankkasateet pääse yllättämään ja piha-alue tulee olla kunnolla valaistu.

Kaupunkialueilla on totuttu häiriöttömään sähkön saantiin, mutta joskus kova tuuli ja ukkonen saattavat aiheuttaa sähkökatkoja.

Apuna häiriötilanteisiin varautumisessa on mm. 72 tuntia -sivusto 72tuntia.fi/ Ohjeita kannattaa jakaa myös taloyhtiön asukkaille.

Etätyön lisäännyttyä monet kaupunkilaiset työskentelevät haja-asutusalueella ja häiriöttömän sähkönsaannin ja tiedonsiirron merkitys kasvaa.

Pahasti poikki -opas kertoo, miten harvinaiset, mutta seurauksiltaan vakavat pitkät sähkökatkot vaikuttavat arkeen.

Opas löytyy osoitteesta www.defmin.fi/files/2256/pahasti_poikki_2012.pdf

Viime keväänä valmistui Kiinteistöliiton ja Helpen (Helsingin Pelastusliitto) yhteinen Taloyhtiön pelastussuunnitelma -verkkokurssi.

Kurssi on Kiinteistöliiton paikallisyhdistysten jäsentaloille maksuton ja löytyy jäsensivujen alta www.kiinteistomedia.fi/tuote/taloyhtion-pelastussuunnitelma-tape

Pelastussuunnitelma pohjautuu oman taloyhtiön riskikartoitukseen. Siinä kuvataan, miten taloyhtiö ehkäisee onnettomuuksia ja tapaturmia sekä varautuu onnettomuustilanteisiin.

Varmistakaa hallituksessa, että pelastussuunnitelma on kunnossa ja taloyhtiössä on turvallista asua.

Kirjoittaja on Hyvinkään-Riihimäen-Mäntsälän Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Palsta palvelee kaikkia taloyhtiöissä asuvia ja niissä osakkeita omistavia. Palstalle voi lähettää aihetoiveita osoitteeseen marika.sipila@ukl.fi