Lukijalta: Avoin kysymys Mäntsälän kunnalle ja sähkölaitokselle

Mäntsälän kunta neuvotteli aikanaan datakeskuksen saannista venäläisen yhtiön kanssa ja sitä pidettiin silloin hyvänä sijoituskohteena ja työllistäjänä.

Näiden käyttövuosien jälkeen kysyn oliko sijoitus hyvä vai huono? Samalla minua kiinnostaa tietää kuinka monta mäntsäläläistä veronmaksajaa laitos tänä päivänä työllistää.

Hiljattain esitetyn television MOT-ohjelman mukaan datakeskukset saivat erittäin kielteisen ja varauksellisen vastaanoton. Erään syynä oli niiden tarvitsema valtava sähkönkulutus.

Mäntsälän kuntakin joutui rakentamaan tätä datakeskusta varten erillisen kalliin sähkönsiirtojärjestelmän jolla turvattiin katkeamaton sähkön saanti laitokselle.

Kysyn kannattiko se?

Olen tietoinen siitä, että datakeskuksen koneiden tuottama hukkalämpö hyödynnetään kytkemällä se Mäntsälän kirkonkylän keskuslämmitysjärjestelmään. Mikä mahtaa olla tästä lämmöstä maksettu hinta kaikkine kuluineen?

Kiin nostavaa olisi myöskin tietää kuinka edullisesti sähkölaitos toimittaa sähköä datakeskukselle?

Asia tuli mieleeni kun sain hiljattain Nivokselta kirjeen sähkön hinnan korotuksesta.

Siirtolaispoikana totean ensiksi, että venäläiset veivät aikanaan meidän kotimme ja vievätkö he nyt myös meidän rahamme sähkölaskua maksettaessa..

Näihin kysymyksiin odottaa vastausta minun lisäkseni moni sähkönkäyttäjä Mäntsälässä.

AJK

Kommentoi