Lukijalta | Koulun toimenpiteet uudistamisen tarpeessa

Koulussamme oli nähtävillä Minuunkin sattui -näyttely, jonka on tehnyt Johanna Kare. Näyttelyssä oli kuvia ja tarinoita kiusaamisesta, minkä johdosta inspiroiduin kirjoittamaan kiusaamisesta.

Kiusaaminen on lisääntynyt ja vakavoitunut viime vuosien aikana.

Nuorten hyvinvointi heikkenee ja Kiva Koulu -kampanjat eivät auta tilannetta ollenkaan.

Kiusaaminen näkyy jokaisen koulun arjessa pakostakin. Voin varmasti sanoa, että yksikään koulu ei ole kiusaamisvapaa. Kouluissa panostetaan kiusaamisen vastaisiin tunteihin, mutta ne eivät auta.

Tunneilla käsitellään kiusaamista, mikä on puuduttavaa luennointia aiheesta. Mielestäni pitäisi ennemmin panostaa nuorten hyvinvointipalveluihin.

Kuntien täytyy suunnata rahaa palveluihin, jotka voisivat auttaa nuoria kiusaamisesta selviämiseen. Koulukuraattori ei ole todellakaan riittävä apu! Olisi todella hyvä, jos kiusatuille olisi vertaistukiryhmiä sekä mahdollisuuksia selvittää ammattilaisen kanssa asioita.

Kun koulussa huomataan kiusaaminen, niin usein pidetään kiusaajan ja kiusatun kesken nöyryyttäviä keskusteluja, jotka useimmiten lisäävät kiusaamista.

Esitänkin aikuisille kysymyksen, mitä itse haluaisit kiusatun asemassa tehtävän. Uskon, että harva vastaisi toivovansa keskusteluja kiusaajan kanssa.

En ymmärrä, miksi ihmeessä on keksitty näin huonot toimenpiteet kiusaamisen selvittelyyn. Mielestäni kiusattua pitäisi kuunnella ja auttaa hänen toiveidensa mukaan.

Kiusaajilla on monia tapoja kiusata, mutta mielestäni pahin kaikista on syrjiminen.

Haukkumisen ja pilkkaamisen vielä kestää, mutta kuka haluaisi olla yksin aivan koko ajan.

Tietysti kaikki kiusaaminen on vakavaa, mutta eniten satuttaa henkinen kiusaaminen.

Tietysti väkivaltaisista teoistakin voi jäädä traumoja ja pelkotiloja.

Toivon, että kiusaajat miettisivät omien tekojensa seurauksia pidemmälle.

Kiusaamalla voi saada muiden hyväksyntää mutta myös kiusatulle elinikäiset traumat.

Toisaalta jokaisen on hyvä muistaa, että kiusaamisesta huolimatta ihmisestä voi tulla menestynyt ja onnellinen, viimeistään Minuunkin sattui -näyttely sen kertoi.

Tyytymätön koululainen Ehnroosin koulu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut