Lukijalta | Kiusaamisesta

Olimme kiusaamisen vastaisessa näyttelyssä, jossa eri julkisuuden henkilöt kertoivat tarinansa kiusattuna olemisesta ja siitä selviämisestä.

Nämä tarinat koskettavat monia ihmisiä ja valitettavasti liian moni on kokenut kiusaamista jossain vaiheessa elämäänsä.

Suurin osa näistäkin tarinoista kosketti peruskoulun aikaa. Moni aikuinen näissä tilanteissa oli kääntänyt selän kiusaamiselle.

Usein kiusaajat ei välttämättä edes itse tajua kiusaavansa vaan pitävät sitä hauskana eivätkä ymmärrä tilanteen vakavuutta.

Kiusatulle kiusaaminen jättää kuitenkin elinikäiset arvet. Monilla heistä on vääristynyt kuva itsestään, ja he luulevat olevansa huonompia tai vähempiarvoisia kuin muut. Pahimmissa tapauksissa kiusatuille kehittyy mielenterveydellisiä ongelmia ja huono itsetunto.

Suurimassa osassa tapauksia kiusattu joutuu itse vaihtamaan luokkaa tai jopa koulua. Kiusaajat löytävät kuitenkin aina uuden kohteen.

Monessakaan tapauksessa kiusaajat eivät myöhemmin pyydä kiusaamistaan anteeksi, mutta jotkut ymmärtävät tekonsa vakavuuden ja pahoittelevat sitä.

Kiusatut itse yleensä tuntevat kiusaamisen olevan heidän vikansa, eivätkä kehtaa puhua siitä tai myöntää edes sitä itselleen.

Jos kiusattu kuitenkin uskaltaa puhua tilanteesta, sitä monesti väheksytään eikä kiusattua kuunnella.

Toivomme että kiusaamisesta puhuttaisiin ja siihen puututtaisiin paremmin.

A ja S, Ehnroosin koulu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut