Lukijalta: Muistinko vai en?

Olen hämmästyksekseni saanut ihmisiltä kuulla, kuinka Facebookin parlamentissa jo pitemmän ajan on ihmetelty Mäntsälän ja Pornaisten Muistiyhdistyksen toimintaa ja siihen liittyviä asioita.

Nähdäkseni keskustelun osallistujilla ei ole mitään yhteyttä tai tekemistä yhdistyksen kanssa, silti ovat tietävinään asiat.

Itse en käytä kuin joskus veisbuukkia, joten en ole näitä juttuja lukenut aiemmin. Valveutuneet ihmiset ovat toimittaneet jutut tietooni, siitä kiitos heille.

Nyt haluankin asiaa oikaista, sekä kertoa näin julkisesti miten asiat todellisuudessa ovat.

Ihan aluksi ihmettelen erään henkilön huonomuistisuutta näistä asioista.

Hän halusi aiemmin nähtäväksi Muistiyhdistyksen kirjanpidon.

Sovimme päivän 11.6.2020 klo 16, jolloin ko. henkilö saapui paikalle. Selvitin hänelle Muisti ry:n toiminnan ja toimintaperiaatteen. Tutkimme sulassa sovussa papereita. Vastasin myös hänen kaikkiin kysymyksiinsä.

Minulla ei ollut mitään syytä olla näyttämättä kunnanvaltuutetulle ao. tietoja. Esitin Mäntsälän ja Pornaisten Muisti ry:n tilinpäätökset vuosilta 2017–2019.

Kaikki vaikutti silloin olevan hyvin, ja ihmettelijä tuntui olevan tyytyväinen saamiinsa selvityksiin. Ehkä hienoinen pettymys siitä, että kaikki pyydetyt asiakirjat olivat hänelle esittää.

Mutta nyt vuoden kuluttua hän taas ihmettelee samaa asiaa.

Kannattaisi ihmettelijän varmaan liittyä muistiyhdistyksen jäseneksi, siitä voisi olla hänen tapauksessaan hänelle itselleenkin apua.

Allekirjoittanut valittiin Mäntsälän ja Pornaisten Muisti ry:n hallitukseen syyskokouksessa 2019. Pestini alkoi 1.1.2020 ensin varapuheenjohtajana ja varsinaisen puheenjohtajan siirtyessä muihin tehtäviin, puheenjohtajana 6.4.2020 alkaen.

Yhdistyksessä ollut STEAN hankerahalla palkattu toiminnanjohtaja on hoitanut yhdistyksen asioita 31.7.2020 saakka.

Muistilla oli kahvilat Terveyskeskuksessa sekä Treffi-tiloissa.

Lisäksi Muisti hallinnoi kaikille yhdistyksille maksuttomia kokoontumistiloja, joiden vuokran kunta maksoi.

Muistilla oli lisäksi matalan kynnyksen vastaanottotila Keskuskadun II kerroksessa.

Koronakriisi sulki toiminnan 18.3.2020. Muistin palkkalistoilla oli seitsemän henkilöä, joista osa työllistämistuella.

Aloittaessani puheenjohtajana lakkautettiin vastaanottotila II kerroksesta sekä kokoontumistilat koronan kieltäessä kokoontumiset sekä irtisanottiin henkilökunta.

Valitettavasti henkilökunnalla oli irtisanomisaika, jolta ajalta palkat oli maksettava, vaikka töitä ei voitu teettääkään.

Myös toimitiloissa oli irtisanomisajat.

Ihmettelijäkin on päässyt osalliseksi Muisti ry:lle maksetuista ruokapalveluista. Muisti ry toimitti kunnantalon ruokalan kiinni ollessa kokoustarjoiluja muun muassa valtuuston ym. kunnan kokouksiin. On huolestuttavaa, että noinkin huonomuistinen henkilö on valittu uudelleen kunnanvaltuustoon.

Mäntsälästä on jo karannut Keusoten myötä muistilääkäri sekä muistihoitajat Järvenpäähän.

Ihmettelijä haluaa varmaan toiminnallaan lopettaa loputkin muistisairaita ja heidän läheisiään palvelevat palvelut Mäntsälästä ja Pornaisista.

Martti Nykänen

puheenjohtaja Mäntsälän ja Pornaisten Muisti ry.

Kommentoi