Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | S-market kasvaa, tuleeko Prisma?

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän S-market on menossa remonttiin syksyllä. Kauppa on jokin aikaa kiinni syys-lokakuussa, kun myymälässä uusitaan esimerkiksi kylmälaitteet.

Marketin on tarkoitus myös laajentua. Rakennuksessa on laajentumisvaraa LähiTapiolan ja ravintola Grin&Gosin verran. Neuvottelut ovat kesken eli asia ei ole varma.

Prismaa ei tiloihin mahdu mahdollisen laajenemisen jälkeenkään.

Merkitseekö S-marketin laajennus sitä, että kauan esillä olleet ajatukset Prisman tulosta kirkonkylälle voidaan lopullisesti haudata?

HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimataisen mukaan ei. Toimitusjohtaja kertoo, että osuusliikkeen tämän hetken suunnitelmissa ei kuitenkaan ole Prisma Mäntsälään.

HOK-Elanto voi palata asiaan, mikäli asukasluku kasvaa. Asiaan vaikuttavat muutkin seikat, mutta keskeinen tekijä on väkiluku. Viime vuosina se on laskenut hieman. Suunnan on käännyttävä, että osuusliike ottaa Prisman edes harkintaan.

Toinen asia on, minne Prisma tulisi. S-marketin naapurissa ollut Amizzan talo purettiin ja tilalle rakennettiin kuntalaisten olohuoneeksi kaavailtu Kapinatori. Tämä laajenemissuunta lienee nykykaavalla blokattu. Ainoa laajenemisvara tämän hetken vinkkelistä olisi linja-autoasemalle päin, mikäli hypermarket rakennettaisiin nykyisen S-marketin tuntumaan.

Hirvenkruunun tontti on tyhjillään, mutta onko sen sijainti niin hyvä, että rakentaminen kannattaisi? Siitä tulisi automarket keskustassa. Tontin voi käyttää paremminkin.

Vanha S-marketin tontti, nykyinen RTV:n myymälän paikka, on loistavasti keskustassa, mutta melko pieni Prismalle. HOK-Elanto teki vajaat viisi vuotta maankäyttösopimuksen tontista kunnan kanssa. Silloin HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoi, että osuusliikkeellä ei ole kaupallista kiinnostusta tonttiin. Mäntsälän kannalta ihanne olisi, että marketit tulisivat yhteyteen toistensa kanssa, mikäli Prisman tulo koskaan toteutuu.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.