Lukijalta | Hampaaton yhteiskunta

Kuntakeskuksemme, Mäntsälän, viihtyisyydestä, elinvoimaisuudesta ja houkuttelevuudesta puhutaan, jopa hehkutetaan.

Totuus on ainakin viikonloppuisin ja arkiöisin aivan jotakin muuta. Tuo silottelu puheissa ja kirjoituksissa on pahoin ristiriidassa ikävänä ilmenevän todellisuuden kanssa.

Näyttää siltä, että kypsymättömät nuoret miehet saavat terrorisoida viritetyillä ja äänekkäillä moottoriajoneuvoillaan meitä muita ajankohtina, jolloin pitäisi voida nauttia ja levätä.

Se ei myöskään tarkoita sitä, että yhteiseksi iloksemme rakennettuja puistoja ja istutuksia turmellaan tahallisesti ajamalla niiden poikki polkupyörin ja moottoriajoneuvoin.

Keskustaajamaan on rakennettu ja rakennetaan varmaan vastakin asuntoja, joihin muuttaa seniorikansalaisia tarjolla olevien parempien palveluiden äärelle. Suurin odotuksin ja toivein.

Varmaan monasti pettyen, koska turhanaikaisen ilta- ja yöajelun aiheuttama melu, äänisaaste, tekee mahdottomaksi parvekkeilla, puistoissa ja puutarhoissa luonnon äänistä ja rauhasta nauttimisen.

Näyttää valitettavasti siltä, että kotikasvatuksen puute ja koulujen ohjaavan vaikutuksen heikkous eivät ole tilannetta suinkaan parantamassa. Eikä kuntamme poliittisten toimijoiden kädenjälkeäkään ole ollut suuremmin havaittavissa, vaikka pitäisi.

Siispä kysynkin teiltä, te uudet kunnanvaltuutetut ja -hallitus sekä palkollisemme viran- ja toimenhaltijat: Aiotteko tehdä sietämättömän tilanteen korjaamiseksi jotakin?

Vai asutteko te keskustan ulkopuolella, alueilla, jonne kyseinen häiriökäyttäytyminen ei ulota vaikutuksiaan eikä näin ollen ole puuttumisen väärti? Vai onko tilanne mielestänne niin vähäinen, ettei kannata liata imagoaan mokoman vuoksi.

Toivon, että toimenpiteisiin ryhdytään ennen kuin oudutaan poliisin avustuksella rauhoittamaan tämä ”Villi Läntemme”.

Loputtomiin ei pidä sallia ja suvaita. Joskus on viimeinkin asetettava selkeät rajat.

Meidän keskustaajamassa asuvien ja elävien hartain toive on: Antakaa meille edes illan ja yön rauha. Sen me seniorikansalaiset olemme työllämme ansainneet. Luulisin ainakin niin?

Löytyisikö uudesta valtuustostamme ja kunnanhallituksesta kyllin viisaita ja suoraselkäisiä tähän ongelmaan puuttujia. Puoluekannoista piittaamatta ja yhteistoimin? Näin toivoisin tapahtuvan, lopultakin!

Tietääkseni kunnassamme on myös joitakin moottorikerhoja, jotka voisivat muitten toimijoiden apuna ottaa suojiinsa ja ohjaukseensa tekemistä kiihkeästi kaipaavia nuoria.

Te, joille asian hoitaminen kuuluu, kantakaa lopultakin vastuunne. Sitä me odotamme.

Jotta minua ei syytettäisi nimettömäksi ”puskasta huutelijaksi”, julkistan mielipiteen nimelläni. Ilmoitan samalla, etten jatka keskustelua asian tiimoilta enää vastedes.

Markku Hämäläinen seniorikansalainen minäkin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut