Pääkirjoitus | Mäntsälä saa tutun miehen

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän kunnanjohtajana aloittaa loppukesästä monille tuttu mies. Täällä pitkään asunut Hannu Laurila on tullut monille tutuksi sekä työnsä että harrastustensa kautta.

Ennen uraa koulutuskuntayhtymä Keudassa hän oli Mäntsälän kunnalla. Pisimpään kunnalla olleet voivat muistaa hänet työtoverina. Lisäksi Mäntsälä on yksi Keudan omistajakunnista. Mäntsälä kuului Laurilan työhön siis myös Keudan johtajana.

Valinta tapahtui suurella äänten enemmistöllä. Vain seitsemän 43:sta valtuutetusta äänesti muita ehdokkaita. Tämä antaa hyvän pohjan työlle, joskin valtuusto ehtii vaihtua ennen kuin Laurila aloittaa.

Mäntsälä saa kaikesta päätellen selkeälinjaisen ja ilmaisukykyisen johtajan. Se, mitä Keudasta on kuulunut Laurilan johtamistavoista, on ollut hyvää. Ja usein parasta, mitä johtajan johtamistavoista voi sanoa, on se, että niistä ei kuulu mitään, mutta johdettava laitos toimii.

Kunnanjohtajana Laurila on aloittelija. Moni tulee kunnanjohtajaksi pienten kuntien johtamisen kautta. Keskikokoisen kunnan johtaminen vaatii varmasti harjoittelua. Tutustumisaika sallittakoon, mutta tosi työ on edessä saman tien.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen etenee ja Suomessa on tähän liittyen maakuntavaalit todennäköisesti ensi vuoden tammikuussa. Vuoden päästä meillä luultavasti on paitsi kesällä valittavat uudet kunnanvaltuustot myös uudet maakuntavaltuustot.

Kuntien ja sote-kuntayhtymien työnjaon viimeistely ja toimivat välit sote-maakunnan kanssa ovat iso työsarka. Mäntsälän sote-palvelujen järjestäminen on ollut reilut kaksi vuotta Keusote-kuntayhtymän tehtävä.

Se, että palvelujen järjestäminen on jatkossakin kuntayhtymän tasolla, ei tarkoita etteikö sote-asioiden, esimerkiksi talouden, seuranta ole korkealla kunnan työlistalla. On myös pidettävä huoli siitä, että terveyspalvelut säilyvät Mäntsälässä. Tähän voi vaikuttaa taustatyöllä.

Ja tämän sote-paketin lisäksi tehtäviin kuuluu tietysti johtaa kuntaa kaikessa siinä, mikä kunnan tehtäviin jatkossakin kuuluu. Tekemistä riittää.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut