Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Kokemuksia asukasyhdistyksestä

Meillä kaikilla on omat ideologiset näkemyksemme päätöksentekomme pohjaksi.

Asukasyhdistyksessä aikanaan toimiessani oli mahdollista pitää omat poliittiset näkemykset poissa eikä ne kenellekään tulleet näkyvästi esille yhdistyksen toiminnoissa.

Yhteisenä tavoitteena oli kaikilla asuinalueemme Hyökännummen asuinalueen kehittäminen ja asuinviihtyvyyteen satsaaminen. Paljon aikaan porukalla saatiinkin!

Toimintamme aikana hyvänä yhteistyökumppanina toimi mm. kunta, srk, lähialueiden yhdistykset sekä koulumme vanhempaintoimikunta. Olen todella ylpeä noista asukasyhdistyksen toimintavuosista yhdessä alueemme asukkaiden kanssa.

Nyt tuntuu myös todella hyvältä, että koulumme aktiiviset vanhemmat ovat perustaneet Hyökännummen vanhempainyhdistys ry:n. Asuinalueemme vanhemmistahan sekin koostuu kuten aikanaan asukasyhdistyskin.

Toki toiminnan sisällöllisesti eroja on, mutta molemmat yhdistykset satsaavat asukkaiden asuinviihtyisyyteen, toimiviin peruspalveluihin, lähikoulumme elinvoimaisuuteen pedagogisena oppimisympäristönä, asuinalueemme turvallisuuteen, jne.

Asuinviihtyisyyttä on myös toimivat peruspalvelut, monipuolinen päivähoito ja terveyspalvelut lähellä. Kaikki toimii nyt hyvin.

Merkityksellistä on myös, että Vanhempainyhdistys on myös huomioinut asuinalueemme väestön kasvun ja aikanaan toimineen asukasyhdistyksen saavutukset asuinalueemme kehittymisessä.

Nykyinen koulumme oppimisympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet niin oppimisen näkökulmasta koulumme väelle kuin myös asukkaille erilaisiin harrastuksiin iltaisin.

On upeaa katseltavaa, kun aikanaan asukasyhdistyksen ja kunnan yhteistyönä ostettiin käytetty jääkaukalo koulullemme ja kuinka se edelleen on kovassa käytössä ollut liikuntatunneilla kuin iltakäytössäkin.

Talkootyötä se vaati aikanaan ja sitä perinnettä vanhempainyhdistys edelleen upeasti jatkaa. Sanotaan että tehty työ tekijäänsä palkitsee!

Asukasyhdistyksen merkitys vuopuhelussa kunnan kanssa on ollut myös merkittävä asuinalueemme kasvun osalta. Kunnan aktiivinen mukanaolo on ollut merkittävää. Kiitos siitä!

Jokainen voi sen itse asuinympäristöään katsellen havaita, vaikka lenkkeillessä turvallisesti pyörätietä Ohkolaan.

Eräs merkittävä asia on myös koulun ja kodin välinen yhteistyö. Vanhempainyhdistyksellä on siinä tulevana syksynä tärkeä tukirooli yhdessä koulumme henkilöstön kanssa.

Hieman huolissani olen kouluverkkomme nopeista käänteistä, kun Arolan koulu päätettiin lakkauttaa viime joulukuun valtuustossa ilman kunnollista vaikutusarviota ja esitettyä aikalisää talouden ja toiminnan (Pedagoginen oppimisympäristö) arvioimiseksi.

No, päätös on tehty äänestyksin ja eteenpäin on mentävä. Nyt jos koskaan koulujemme Arolan ja Hyökännummen henkilöstö, oppilaat ja oppilaiden vanhemmat tarvitsevat kaiken tuen, jotta syksyllä muutto uuteen opinahjoon sujuu hyvin.

Näen, että vanhempainyhdistysten ja koulujemme merkitys tuen antajana on nyt merkittävässä roolissa.

Myös kunnan taholta kasvatus- ja sivistystoimesta on muuttoon satsattava kaikki tuki, jotta uusi oppimisympäristö tulee heti tutuksi ja turvalliseksi kaikille. Henkilöstöresurssit on myös turvattava.

Tästä kouluverkkomme tehdystä päätöksestä tulee nyt ottaa opiksi tuleviin aikoihin kun palveluverkostoamme kehitetään.

Arolan oppilaat, vanhempansa ja henkilöstö on tervetulleita hyvin toimivaan ja turvalliseen oppimisympäristöön Hyökännummelle. Yhdessä jaksamme tämänkin yli!

Jatketaan hyvin toimivaa yhdistystoimintaa myös muissa kuntamme kouluissa ja asuinalueilla.

Antton Hägglund kunnan- ja Keusoten valtuutettu, HyTe ltk pj., Hyökännummen asuk.yhd.ry ex-pj., kuntavaaliehdokas (kesk.), Mäntsälä