Pääkirjoitus: Riita ei mahdu pieneen kuntaan

Pasi Huuhtanen

Mäntsälässä on tapahtunut ikävä hajaannus yhdessä kunnan suosituimmista urheilulajeista, jalkapallossa.

Mäntsälään perustettiin yli viisi vuotta sitten jalkapallon erityisseura, FC Kapina. Jalkapalloseuran perustaminen ei ole ongelma. Ongelma on se, että Mäntsälässä on nyt kaksi alan seuraa ja voimavaroja menee hukkaan. Mäntsälään sotien jälkeen perustettu monilajiseura Mäntsälän Urheilijat on pyörittänyt jo pitkään jalkapallotoimintaa.

Mäntsälän Urheilijoissa jalkapalloa hoidetaan erillisessä jaostossa. Kapinan perustaneet kokivat, että usean laji seura ei pysty keskittymään tarpeeksi heille tärkeään lajiin eli jalkapalloon.

Puuttumatta sen enempää syihin, jotka johtivat pienen kunnan jalkapalloväen hajaantumiseen on todettava, että Mäntsälän kokoisessa kunnassa kaksi kilpailevaa seuraa on hukkaan heitettyä energiaa.

Harrastusmahdollisuudet kapenevat, kun kummallekaan seuralle ei tunnu riittävänä junioreita. Kutakuinkin kaikissa ikäluokissa molemmilla joukkueilla on huutava pula pelaajista.

Korona pahensi tilannetta, kun osa lapsista ja nuorista putosi harrastuksen parista, kun yhteys joukkueeseen hölleni.

Futisväki kiistelee muun muassa tekonurmen kenttävuoroista. FC Kapina tuntee tulevansa kaltoin kohdelluksi, kun se ei saa monitoimitalon kenttävuoroja haluamallaan tavalla. Toisaalta Mäntsälän Urheilijat on aikoinaan ollut tekemässä tekonurmea ja kantanut siitä taloudellista vastuuta. Siellä koetaan, että itse tehdyn työn hedelmiä ei kapinaseuralle anneta.

Seurapomojen luoma vastakkaisasettelu on iskostunut lapsiinkin. Toisen seuran joukkueet ovat pahimpia vihollisia.

Onneksi lapset osaavat jättää tunteet ottelujen jälkeen sivuun ja ovat kavereita.

Mäntsäläläisten näkökulmasta kahden seuran riitely on lapsellista.

Olisiko mahdollista hakea yhteistyötä? Mahdollisesti jopa yhdistymistä? Ainakin jalkapallo voittaisi siinä.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.