Lukijalta: Kiitos, mutta aina voi vielä parantaa

Mäntsälä on ihan hyvä paikka asua, keskustaa on muutettu mielestäni kovasti kauniimmaksi, ja erityisesti Meijerin, Kapinatorin ja joen rantojen seudut miellyttävät silmää.

Aina voi tietysti parantaa, ja itse toivon Mäntsälään jatkossa hyviä patikointipolkuja ja avantouintimahdollisuutta.

Hyvä patikointipolku on metsässä, jossa ei ole tehty hakkuita, polku erottuu edes jotenkuten ja parkkipaikka lähistöllä. Tulistelupaikka ja huussi olisivat hyvä lisä, mutta eivät välttämättömiä.

Haukankierros ja Ohkolanjokilaakso ovat kokemisen arvoisia, mutta mielestäni esim. Heponiemen ulkoilualuetta voisi laajentaa luomalla ulkoilualueelle pitempiä polkuja.

Kävin ystäväni kanssa alueella, jossa oli hieno uimaranta ja lyhyt, mutta upea metsäpolku.

Kunta omistaa alueella 80 hehtaaria metsää, jonka toivoisin pyhitettävän ulkoilukäyttöön, mikä olisi helppoa, koska alueella on jo parkkipaikka.

Avantouintimahdollisuutta ehdotan tulevan uimahallin yhteyteen, joelle. Avantouinti ei sinällään tarvitse muuta kuin paikan, jossa vaihtaa vaatteita, ei välttämättä lämmitettyäkään tilaa ja tietysti sen avannon.

Jos uimahalli jonakin päivänä toteutuu joen lähistölle, olisi se ihanteellinen avannonkin suhteen; alue olisi suljettu tihutöiden tekijöiltä (Sälinkään rannassa ulostekasa naisten pukuhuoneessa), sinne pääsisi maksetulla avaimella (esim. ranneke) ja se olisi keskeisellä paikalla.

Ihmiset kyllä liikkuvat ja nauttivat siitä, jos se vain tehdään mahdolliseksi.

Riitta Pajuvuo Mäntsälä

Kommentoi