Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Keskustan ilme voisi kohentua vielä lisää

Pasi Huuhtanen

Että voi olla huono tuuri. Juuri kun Lahdentien varsi kirkonkylän keskustassa alkoi näyttää hienolta, sattui tulipalo.

Lahdentien varsi on kohentunut paljon viime vuosina. Ensin nousivat K2-kerrostalot. Sitten on kunnostettu vanha meijeri kulttuurikeitaaksi. Viereiseen vanhaan sikalaan on avattu tislaamo.

Kulttuurimeijerin tiloihin syntyi paitsi pieni hotelli, myös tila konserteille, näytelmille ja taidenäyttelyille. Pelkkä kunnostetun meijerin näkeminen saa hyvälle tuulelle.

Kaurismäkeläistä, joskin siistiä ilmettä keskustaan tuo elokuvateatteri Ciné. Kun läheltä saatiin vielä Amizzan kortteli purettua ja tilalle Kapinatori Punarinta-muraaleineen, keskusta muuttui viihtyisäksi kahviloineen ja kulttuuripaikkoineen.

Sitten Huikkolan talossa syttyi tulipalo viime syyskuussa. Talon eteläpääty eli entinen RTV:n tila tuhoutui kokonaan.

Nyt rakennus on puoliksi purettu. Mitään toimintaa siellä ei ole. Kun talo sijaitsee kunnostetun uuden kulttuurimiljöön vieressä, ero on hätkähdyttävä.

Olisi hienoa, jos palaneen talon tontin kohtalo ratkeaisi mahdollisimman pian. Palosta on aikaa kohta kahdeksan kuukautta. Joulukuussa tuli tieto, että päätös rakennuksen kohtalosta tulee ennen kevättä. Vakuutuspäätöstä ei kuitenkaan ole vielä tullut, kertovat tontin omistajat.

Toivottavasti se tulee pian. Tontti ei ole iso, mutta se on hyvällä liikepaikalla. Sen tulevaa käyttöä kannattaa tarkastella myös siitä lähtökohdasta, että paikka on tätä nykyä osa Mäntsälän kulttuuriraittia.

Vanhaa Lahdentietä on ehkä vaikea ajatella kulttuuriraittina. Se on pätkä vanhaa Lahti-Helsinki -valtatietä. Mutta kirkonkylän kohta Lahdentietä voitaisiin muuttaa bulevardimaiseksi viihtymisen keskukseksi. Tätä muutosta tukevat viimeaikainen rakentaminen, kuten K2, Kulttuurimeijeri ja elokuvateatteri.

Uusien tilojen käyttöönotto kärsi rajusti koronasta. Mutta lähiaikoina elämä varmaan vapautuu asteittain. Olisi hienoa, jos niihin aikoihin alkaisi selvitä, mitä Huikkolan tontille on tulossa.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja