Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Avoin kirje päättäjille

Mäntsälän keskustaan on ilmestynyt liikennemerkkeihin, lyhtypylväisiin ja bussikatoksiin hakaristi- ja Soldies of Odin -tarrojen lisäksi tarroja, joissa afrikkalainen roikkuu hirtettynä puun oksasta.

Autoileva aikuinen ei näitä tarroja huomaa, mutta lapset ja nuoret, jotka koulumatkoillaan ja vapaa-ajallaan liikkuvat keskustan kaduilla, pyöräteillä, Moniksen ympäristössä ja urheilukentillä, näkevät ja ovat vaikutteille alttiina.

Tarrojen liimaajat pyrkivät muokkaamaan juuri herkimmässä kehitysvaiheessa olevien nuorten maailmankuvaa rasistiseksi ja väkivaltaiseksi. Onko se sitä, mitä meillä Mäntsälässä halutaan?

Istuvassa valtuustossa on oikeusoppineen ja poliisin lisäksi useita opettajia.

Mitä te oman ammattinne ja koulutuksenne puitteissa haluatte ja pystytte tekemään tämän huolestuttavan ilmiön kitkemiseksi kunnastamme?

Milloin kaikki puolueet ja valtuutetut sanoutuvat julkisesti irti tällaisesta erityisesti nuorten aivopesusta ja houkuttelemisesta rasistiseen toimintaan?

Vielä vetoomus kaikille vanhemmille ympäri Mäntsälää: Tutkikaa oman koulunne ympäristön liikennemerkit ja valopylväät. Jos huomaatte rasistisia tarroja, ilmoittakaa kunnan viranomaisille.

Itse ei kannata tarroja ryhtyä poistamaan ainakaan paljain käsin, sillä tarrojen alle on voitu laittaa teräviä neuloja ja partakoneen teriä, jotka vahingoittavat sormia.