Lukijalta: Kysymys Ely-keskukselle ja Mäntsälän kunnan joukkoliikenteen yhdyshenkilölle

Luulisi että Ely-keskuksella olisi mielenkiintoa saada jokunen uusi matkustaja rahoittamaan sitä ”monilukuisempaa, luotettavampaa, korkealaatuisempaa ja edullisempaa” joukkoliikennettä, jonka se ilmoittaa tavoitteekseen kuntien kanssa järjestämilleen palveluille.

Tällainen palvelu on esimerkiksi Mäntsälän ja Järvenpään välillä toimiva bussiliikenne, jota käyttävät työssäkäyvät, opiskelijat ja satunnaisesti joukkoliikennettä käyttävät asukkaat.

Vuoroja on päivän aikana yhdeksänkin kappaletta, joten niistä yleensä löytyy sopiva lähtö sille, joka ei omaa autoa omista tai halua sitä käyttää.

On vain yksi ongelma: Kertalippuja ei Ely-keskuksen busseihin voi ostaa. Niitä ei myy Matkahuolto, niitä ei voi ostaa netistä, eikä niitä myy bussin kuljettajakaan.

He jättävät satunnaisen matkailijan pysäkille pakkaseen, jollei kausilippua ole esittää. Lienee selvää, että kerran pari kuussa matkustavan ei kausilippua kannata ostaa.

Olen selannut sivukaupalla tietoa netistä, kysynyt kuljettajilta ja Matkahuollosta. Olen soittanut Mäntsälän kunnan joukkoliikenteen yhdyshenkilölle, joka ei ole vastannut puhelimeen eikä soittanut takaisin.

Olen soittanut kunnan palvelupiste Vinkkiin, josta ei osattu vastata, mutta luvattiin sentään soittaa takaisin. Ei ole soitettu.

Ely-keskuksella on nettisivut täynnä kuvauksia sen tuottamista erinomaisista palveluista, mutta yhtään yhteystietoa sieltä on turha etsiä.

Kansalaiselle on sentään jätetty mahdollisuus lähettää palaute-osiossa terveisensä, joihin luvataan jopa vastata jos sitä nimenomaisesti haluaa. Eipä ole sieltäkään mitään kuulunut.

Minusta tässä ollaan jo laittomuuden puolella, jos matkustajalta vaaditaan kausi- tai sarjalippua, sillä kyllä ne kertaluonteisetkin matkat pitää pystyä maksamaan joko ennakkoon ostetulla lipulla tai palvelun alkaessa maksamalla kortilla tai käteisellä kuljettajalle.

Ja jos on olemassa joku niin hyvä syy, että kertalippuja ei kerta kaikkiaan ole mahdollista myydä, se pitää ilmoittaa selvästi siellä, missä muukin informaatio löytyy.

Kysymykseni vastuuhenkilöille kuuluukin: Mikä on se hyvä syy?

Timo Särkinen Mäntsälä

Kommentoi