Lukijalta: Tue paikallista yrittäjyyttä

Vuosi 2020 jää monen mieleen koronavuotena. Hashtag #ostapaikallista lanseerattiin nopeasti keväällä 2020 ja paikallista yrittäjyyttä on monin paikoin pyritty tukemaan nostamalla paikallisia palveluja kootusti esille.

Meillä Mäntsälässä tällainen kokooma on löytynyt Mäntsälän Yrityskehitys MYKin sivuilta jo vuosia osoitteesta yrityskehitys.net/yrityshakemisto.

Ostamalla paikalliselta vaikutat monipuolisesti kotikuntasi elinvoimaan: tuet paikallistaloutta, mahdollistat paikkakuntasi kehitystyötä ja autat luomaan työpaikkoja.

Työnantajayrittäjien määrän vähentyminen on viime vuosina ollut huolestuttava trendi, johon paikallistasolla voidaan vaikuttaa tukemalla pienyrittäjyyttä, jonka myötä työnantajuus näyttäytyy kannattavalta vaihtoehdolta.

Paikallisliiketoiminnan tukeminen parantaa myös nuorten mahdollisuutta työllistyä omalle paikkakunnalle, joka tietenkin vaikuttaa positiivisesti kunnan pitovoimaan.

Paikallisia yrityksiä on myös kiittäminen paikkakunnan aktiviteettitarjonnasta junioritoiminnan, urheiluseurojen ja yhdistysten tukemisen kautta.

Hyvä tapa tukea paikallista toimintaa on olla ylpeä omasta kotikunnasta ja siellä toimivista yrityksistä.

Kuluttamalla ja kiittämällä hyvistä palvelu- tai ostokokemuksista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, tuot Mäntsälää positiivisesti esille myös ulkopaikkakuntalaisille.

#ostapaikallista -teema vaikuttaa elinvoimaisuuteen, yhteisöllisyyteen sekä kunnan veto- ja pitovoimaan.

Kiitos on merkityksellinen: jopa yli 70 % on kokeillut uutta palveluntarjoajaa kuultuaan hyvästä palvelusta ja lähes 90 % luottaa autenttiseen suositukseen.

Haastan jokaisen tutustumaan paikalliseen tarjontaan. Ollaan yhdessä ylpeitä rohkeista, Mäntsälän elinvoimaan uskovista paikallisista yrittäjistä. #MyMäntsälä

Irina Patrikainen Mäntsälän Yrityskehitys

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.