Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sofia Kasarin kolumni Koronatukien tiukat kriteerit tulevat kalliiksi

Luin toissa lauantaina Facebookista, että Tanssikoulu Flow lopettaa toimintansa. Kahden taloudellisesti vaikean vuoden jälkeen iski korona, jonka myötä Flow’n oppilasmäärä laski vielä 70 prosenttia vuoden takaisesta.

Asiakaskadolle on ollut vaikeassa tilanteessa monta syytä: vanhempia on jäänyt työttömäksi, jotkut eivät halua tanssia videon välityksellä ja toiset pelkäävät saavansa tanssitunnilta tartunnan. Koronatukia ei herunut, sillä niiden kriteerit olivat liian tiukat. Päätös oli raskas.

Laura Haikala perusti Tanssikoulu Flow’n vuonna 2005 vain 21-vuotiaana. Yhden naisen yritys on tarjonnut 15 vuoden aikana yli kymmenen tanssilajin opetusta Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Pornaisissa, valmentanut ja vienyt tanssijoita SM-kisoihin ja katselmuksiin ympäri Suomea, järjestänyt tanssileirejä, julkaissut tanssilehteä ja toteuttanut videoprojekteja oppilaidensa kanssa.

Projekteja on tehty Mäntsälässäkin. Haikala kirjoittaa myös työllistäneensä yli 50 tanssinopettajaa ja kymmeniä paikallisia nuoria.

Reilu kaveri -palkinnon avulla motivoituneet nuoret saattoivat osallistua tanssitunneille maksutta. Mutta ei enää.

Uutinen pysäytti. Aloitin tanssiharrastuksen Flow’ssa 11-vuotiaana. Siitä asti olen tanssinut kaikkea mahdollista boogie woogiesta hip hopiin, housesta showtanssiin ja lockingista jazz funkiin.

Flow’n matkassa osallistuin ensimmäisiin SM-kilpailuihini 15-vuotiaana, jaoin mainoksia kesätyökseni 17-vuotiaana ja opetin kahta tanssiryhmää 19-vuotiaana.

Olen kiitollinen, että tanssitunnit ovat kulkeneet mukanani läpi jokaisen teini-iän myllerryksen ja tarjonneet pakopaikan, turvallisen yhteisön, rohkaisevan ilmapiirin, kasvualustan sekä itsensä ilmaisemisen välineet, joilla on ollut aivan keskeinen rooli hyvinvointini ja identiteettini rakentajana.

Mitä tanssikoulun sulkeminen tarkoittaa? Kyse on muustakin kuin paikallisen harrastusseuran lakkauttamisesta.

Flow on liikuttanut tuhansia ihmisiä, joilla kaikilla on oma tarinansa. Jokainen nuori ansaitsee harrastuspaikan, joissa hän voi tulla kohdatuksi omana itsenään, saada kavereita ja kokea riemua, jännitystä, näytön paikkoja, pettymyksiä ja onnistumisia sekä ylittää itsensä.

Sellaisia paikkoja meillä ei olisi tässä yhteiskunnassa millään kriteereillä varaa menettää.

Kirjoittaja on tanssijalkainen toimittaja.