Oikaisu: Vastausta väitteisiin tekonurmen harjoitusvuoroista ja tilanhallintajärjestelmästä

Mäntsälän Urheilijat haluaa oikaista tähän lehtijuttuun (MU 20.1.) liittyviä väitteitä koskien tekonurmen harjoitusvuoroja.

Syksyllä 2020 FC kapinan edustaja ilmoitti MU.n edustajalle, että samat, jo voimassa olevat harjoitusvuorot säilytetään loppuvuoden ajan, eikä lisävuoroille ole tarvetta, tämän perusteella tekonurmelle jaettiin loppuvuoden harjoitusvuorot. Loppuvuodesta 2020 FC Kapinan edustaja halusi lisätä edustusjoukkueelle vuoroja tekonurmelle.

1.1.2021 alkaen FC Kapinan edustusjoukkueella on ollut käytössä 3 viikkovuoroa, joista kaksi harjoitusvuoroa alkaa klo 19.00 ja yksi harjoitusvuoro alkaa klo 20.30 tekonurmella.

Toivomme, että he pääsevät hyödyntämään vuoroja 1.2.2021 alkaen, jos korona-rajoituksia lievennetään ja aikuisurheilijat pääsevät osallistumaan harrastustoimintaanpienryhmissä.

Yleinen käytäntö on, että aikuisjoukkueet harjoittelevat myöhäisimmillä vuoroilla ja lapset 5-14v aikaisemmilla vuoroilla riippumatta sarjatasosta.

Mäntsälän kunta ja Mäntsälän Urheilijat ovat yhdessä rakentaneet ja kustantaneet tekonurmen Mäntsälään vuonna 2006 50/50 prosentin kustannusjaolla.

Tällöin kentän käyttöön ja hoitoon on laadittu sopimus, joka on edelleen voimassa. Tässä sopimuksessa on käyty läpi kunnan ja urheiluseuran velvoitteet kentän hoidosta,valvonnasta, käyttötarkoituksesta ja kentän pinnan uusimisesta ynnä muista tärkeistä asioista.

Sopimus on voimassa ja kentän uusiminen ei ole muuttanut sopimuksen tarkoitusperää millään tavalla. 3.12.2019 asiasta pidettiin palaveri, jossa oli paikalla MU:n, FC kapinan ja Mäntsälän kunnan edustajat. Palaverissa kävimme läpi kentän hallintaoikeuden ja vuorojen jaon MU:n toimesta.

Tämä päätös hyväksyttiin kaikkien osapuolien kesken ja tätä ainakin MU on noudattanut koko ajan.

Mäntsälän Urheilijoiden jalkapallojaosto on erittäin tyytyväinen siihen, että Mäntsälän miesten jalkapallo saatiin taas pitkän tauon jälkeen Etelän alueen 3.sarjatasolle ja allekirjoittanut on myös asiasta onnitellut FC kapinan edustusjoukkueen päävalmentajaa Sami Saloa henkilökohtaisesti.

On hyvä, että MU naisten Futsal edustusjoukkueen lisäksi kunnassa on edustusta korkeammalla sarjatasoillapalloilulajeissa. ( Naisten Futsal joukkue pelaa valtakunnallista 1. divisioonaa, joka on Suomen toiseksi korkein sarjataso.)

Ville Hellman, Mäntsälän urheilijat jalkapallojaosto

Kommentoi