Pääkirjoitus: Ei tönimisiä, kiitos!

Pasi Huuhtanen

Kolmen kuukauden päästä lasketaan pää märkänä ketkä pitävät valtaa Mäntsälässä ja millaisia poliittisia ryhmäytymisiä vallanpito vaatii. Kuntavaalit on käyty juuri. Mutta siihen on vielä aikaa ja nyt käydään kohti vaalikenttiä.

USA:n presidentin vaalit hävinneen Donald Trumpin kampanjan tyylistä saattaa tihkua meillekin pahansuopuutta, valheita ja vääristelyä. Trumpismia näkyy jo. Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari kertoo twiitissään näkemyksensä, että Yhdysvallat on kommunismin vallassa.

Joe Biden kommunisti? Kaikesta päätellen Huhtasaari ei ole kommunistia nähnytkään, ja se on aika paljon suomalaiselta poliitikolta.

Vitsiksi naamioitua vihapuhettakin löytyy jopa niin läheltä kuin Mäntsälän somekenttien puskapöheiköistä.

Valtiovarainministeri Juha Sipilää tönittiin eduskuntatalon lähettyvillä liikennevaloissa keskellä ajorataa vajaa kaksi viikkoa sitten. Käsiksi käyminen sai erään somekirjoittelijan keksimään seuraavaa:

”Olishan tuolla eduskuntatalolla muitakin tönittäviä kuin Sipilä. Jopa ihan oman kylän poikiakin.” Ja nauruhymiö päälle.

Viittaus mäntsäläläiseen kansanedustajaan, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinteeseen on itsestään selvä.

Tällaisia ääliömäisyyksiä ei pitäisi joutua pääkirjoituksessa käsittelemään. Mutta vastaavan tasoinen kirjoittelu on saanut jalansijaa Mäntsälän somekeskustelussa jo pidempään. Ryhmien moderaattoreilla olisi mahdollisuus puuttua näihin. Mutta mitä tekee kyseisen ryhmän moderaattori? Peukuttaa viestiä. En ryhdy tässä avaamaan, mistä ryhmästä on kyse, tässäkin on liikaa mainosta typeryydelle.

Typeryyden sijaan käykäämme puhtain purjein kohti vaaleja. Äänestysintoa luulisi riittävän. Jo senkin takia, että kuntavaaleja ennen on ollut vaalirintamalla rauhallista. Toista on vuosina 2023-25. Vuonna 2023 on eduskuntavaalit, vuonna 2024 presidentinvaalit ja europarlamenttivaalit ja vuonna 2025 jälleen kuntavaalit.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.