Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kunta vastaa vanhemmille

Vastaus mielipidekirjoitukseen " Odotamme yhä sivistystoimelta konkretiaa" (MU 30.12.):

Hyvät "Edelleen vastausta odottavat kymmenen huolestunutta huoltajaa", kiitämme kirjoituksestanne.

Katsotte sivistystoimen toiminnan olleen riittämätöntä. Tapahtumien selvittely on kuitenkin aloitettu heti asian tultua koulun ja sivistystoimen johdon tietoon kesällä 2019.

Rehtori on käsitellyt asiaa huoltajien kanssa erikseen, jonka lisäksi olemme järjestäneet kaksi yhteistä huoltajatapaamista. Myös poliisia on konsultoitu asiassa.

Tässä tai muussakaan asiassa emme kuitenkaan tuo julkisuudessa tai muille huoltajille esille niitä asioita, joita olemme yksittäisen lapsen tai hänen huoltajansa kanssa käsitelleet.

Kirjoituksessaan 30.12. nimimerkki vaatii lisäksi julkista vastausta kolmeen kysymykseen.

Yleisellä tasolla voimme vastata, että näissä kysymyksissä kuvataan epäasiallista toimintaa. Emme julkisuudessa kuitenkaan ota kantaa yksittäiseen henkilöön liittyviin tapahtumiin.

Haluamme edelleen todeta, että oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaaminen on kaikessa opetustoiminnassa ensisijaista.

Mikään oppilaiden turvallisuutta vaarantava taikka heidän kasvuaan ja kehitystään häiritsevä tai haittaava toiminta ei ole opetuksen eettisten linjausten mukaista eikä Mäntsälän Kasvatuksen- ja sivistyksen toimialalla sallittua.

Mikäli sellaista havaitaan tai tietoa sellaisesta saadaan, asiaan puututaan välittömästi.

Mäntsälässä ei hyväksytä epäasiallista toimintaa oppilaita eikä henkilökuntaa kohtaan. Aina kun havaitsemme tarpeen, teemme rikosilmoituksen, ryhdymme työnjohdollisiin toimenpiteisiin (huomautus, kirjallinen varoitus, irtisanominen jne.).

Toimimme Kasvatus- ja sivistyslautakunnan hyväksymän suunnitelman oppilaiden suojaamiseksi kiusaamiselta, väkivallalta ja häirinnältä mukaisesti. Turvallisuuden takaamiseksi toimimme lisäksi jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä poliisin kanssa.

Näemme tärkeänä, että epäasialliseen toimintaan puututaan. Asian käsittelypaikka tulee kuitenkin harkita tarkoin. Rakentavin käsittelypaikka ei mielestämme ole sanomalehti eikä sosiaalinen media.

Kuten olemme todenneet, nimimerkkiä on ohjeistettu tekemään asiasta rikosilmoitus, mikäli jotakin sellaista on tiedossa, josta tulisi tehdä rikosilmoitus tai kantelu Aluehallintovirastoon, mikäli koulun tai toimialan osalta asian käsittelyssä on ilmennyt puutteita tai epäkohtia.

Huoltaja voi myös aina olla oman lapsensa asiassa yhteydessä koulun rehtoriin.

Jokaiseen tietoomme tulleeseen epäasialliseen toimintaan suhtaudumme vakavasti.

Kirjoittajat ovat vs. sivistysjohtaja ja kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mäntsälän kunnasta.