Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Odotamme yhä sivistystoimelta konkretiaa

Vs. sivistysjohtaja Mäkinen, vastasitte (MU 28.10.) meille huolestuneille huoltajille (MU 21.10.).

Vastausta lukiessa jäi suurimmalle osalle lukijoista varmasti mielikuva, että olisitte aktiivisesti lukuisien toimenpitein ja useiden tapaamisten avulla hoitaneet tapaustamme.

Meille prosessi näyttäytyy valitettavasti hyvin erilaisena. Lukuisia tapaamisia on ollut kaksi.

Olette kesällä 2019 kertoneet meille toimivanne asiamme selvittelyssä häirintään puuttumisen prosessin mukaisesti. Kyseisen prosessin lopuksi tulisi ilmoittaa selvittelyn johtopäätökset asianosaisille.

Näitä johtopäätöksiä emme ole saaneet, emmekä vastauksia useasti esittämiimme kysymyksiin Mäntsälän opetustoimen yleisistä linjauksista opettajien toimintatapojen suhteen.

Me olemme pyytäneet teiltä toistuvasti konkreettista linjausta viiteen eri kysymykseen, jotka voisivat puolestamme toimia samalla myös tapauksen johtopäätöksinä.

Yksinkertaiset kyllä tai ei -vastaukset olisivat olleet riittäviä kertomaan meille siitä, millaisia linjauksia Mäntsälän opetustoimessa pidetään tärkeinä ja tarpeellisina.

Jopa kunnanjohtaja on todennut, että meidän tulee saada vastaukset kysymyksiimme.

Omia sanojanne lainaten ”jotta koulunkäynnin turvallisuudesta Mäntsälässä ei syntyisi kohtuutonta huolta niissä perheissä ja kouluyksiköissä, joita nämä asiat eivät koske”, kysymme ja pyydämme nyt julkisesti vastausta viidestä kysymyksestä kolmeen.

Uskomme, että näiden vastausten saaminen kaikkien Mäntsälän kunnan oppilaiden ja heidän huoltajiensa tietoisuuteen on välttämätöntä.

1) Onko hyväksyttävää, asiallista ja tasapuolista, että opettaja antaa henkilökohtaisia lahjoja toistuvasti samoille, muutamille luokkansa oppilaille?

2) Kuuluuko normaaliin, hyväksyttävään ja asialliseen opettajan toimintaan, että opettaja lähestyy entistä oppilastaan kesälomalla, yöllä, henkilökohtaisella ja tunnepitoisella Wilma-viestillä?

3) Onko hyväksyttävää ja asiallista, että opettaja järjestää yksityisen, seksuaalissävytteisen lauluesityksen oppilaalle koulupäivän jälkeen?

Lapsemme ovat oikeutettuja tämän tiedon ja vastausten saamiseen, kuten myös me vanhemmat.

Suurella todennäköisyydellä monet muutkin vanhemmat haluavat koulunkäynnin turvallisuuden/ turvattomuuden vuoksi tietää, mikä on Mäntsälän opetustoimen linjaus tällaisissa asioissa.

Edelleen vastausta odottavat kymmenen huolestunutta huoltajaa