Pihla Keto-Huovisen kolumni: Mietteitä joulua odottaessa

Miten ilahduinkaan joulukuusesta valoineen Mäntsälän torilla. Mutta mikä teki siitä vielä arvokkaamman oli se, kuinka se sinne saatiin. Olen monesti peräänkuuluttanut yhteistyötä ja tuo kuusi on mielestäni hieno esimerkki siitä, mitä yhdessä voi saada aikaan – iloa ja valoa meille kaikille.

Tulevana vuonna niin vanhan kuin uuden valtuuston jäsenten on syytä yhdistää voimansa, jotta Mäntsälä saa vahvan osan Uudenmaan kasvusta, koska momentum on nyt.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kehyskunnat ovat tänä vuonna saaneet nettona 1400 kotimaan muuttajaa tammi-syyskuussa. Määrä on yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.

Kuntavaalit tuovat poliittiseen keskusteluun sähköä, kun jokainen puolue käy kisaa vaalien voitosta. Silti haluan uskoa, että yhteistyön kautta syntyy enemmän kuin yksin yrittämällä tai vastakkain asettumalla.

Mäntsälän sijainti lähellä pääkaupunkiseutua on meille etu ja meidän on tehtävä eri instansseissa töitä, jotta myös liikenneyhteydet alueella paranevat. Niillä on suuri merkitys niin asukkaiden kuin yritysten sijoittautumispäätöksiin.

Helsingistä Lahteen kulkeva junayhteys on hyvä, mutta vuoroja tarvitaan lisää. Lahden moottoritien varteen on saatava pikavuoropysäkki, jolloin käytössämme olisi 30 uutta yhteyttä päivässä nykyisten kolmen sijaan.

Kehä V:n parantaminen on saatava liikkeelle ja muun muassa Kapulin alueen liikenne on saatava sujuvammaksi.

Liikenneväylien lisäksi on kunnan huolehdittava siitä, että myös digitiet ovat kunnossa, koska etätyö tarjoaa ihmisille mahdollisuuden muuttaa kauemmas fyysisestä työpaikastaan.

Tänä kummallisena koronavuonna nuo digitiet tuovat monet läheiset yhteen myös jouluna, kun fyysiset tapaamiset ja ulkomaille matkustaminen on syytä pitää minimissään. Itselleni joulu on tarkoittanut aina aikaa perheen ja ystävien kanssa kotonamme. Tänä vuonna tällaisen joulun järjestäminen ei ole mahdollista, mutta ehkä voimme kerääntyä etäyhteyden avulla yhdessä joulupöytään. Tällä kertaa äiti ei kiellä iPadia ruokapöydässä.

Toivonkin, että vuosi 2021 tuo mukanaan normaalimpaa elämää tämän poikkeuksellisen vuoden jälkeen ja meistä jokainen voi hengittää vapaammin ihan sanan varsinaisessa merkityksessä ja voimme taas nähdä muutenkin kuin teams-palavereissa.

Toivon kaikille voimia tsempata vielä vähän läpi tämän korona-ajan.

Kirjoittaja on mäntsälä- läinen kansanedustaja (kok.).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.