Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Nopea muutos, mutta tasainen ote johtajavaihdoksiin

Pasi Huuhtanen

Mäntsälä on alkanut valmistella vuoden 2021 nopeita muutoksia kunnan johdossa. Kunnanjohtaja Esko Kairesalon eläkkeelle lähtö vuoden 2022 alussa on näkyvin muutos. Alkuvuoden aikana Mäntsälässä vaihtuu myös kunnallisen energia- ja vesiyhtiö Nivoksen toimitusjohtaja, Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja sekä saman firman markkinointipäällikkö.

Lisäksi on vaalivuosi eli poliittiset päättäjät vaihtuvat. Kevään kunnallisvaalien tiellä on kuitenkin korona. Mikäli epidemiaa ei saada kuriin, on mahdollista, että vaalit siirretään. Se vaatii kuitenkin lainmuutoksen. Valmiuslaissa ei näytä olevan kohtaa, jolla normaali vaalien siirtämisen menettely voitaisiin ohittaa.

Mitä todennäköisimmin vaalit pidetään säädetyssä järjestyksessä. Eli muutosten kevät on edessä.

Kunnanjohtajan eläkkeelle jääminen tapahtuu, on korona kurissa tai ei. Esko Kairesalo jää töistä kesäkuun alussa, mutta tekee kuitenkin yhden comebackin, nimittäin uuden kunnanjohtajan ensi kuukaudeksi tai kahdeksi.

On hienoa, että Kairesalo suostuu tulemaan vapailtaan ja auttamaan uutta kunnanjohtajaa alkuun. Vaikka valittu olisi kuinka kokenut johtaja tahansa, kunnassa on paljon asioita, joita ei voi papereista lukea. Tässä yhteydessä puhutaan hiljaisesta tiedosta, mutta voi se olla äänekästäkin. Yhtä kaikki, se on tärkeää saada siirretyksi.

Kuukauden tai kahden palkanmaksu Kairesalolle on varmasti kannattava sijoitus Mäntsälälle.

Mäntsälä tarvitsee nopeissa muutoksissa tasaista otetta päätöksenteossa. Tiedon siirto niin kunnan johtamisessa, kunnan keskeisissä tytäryhtiöissä kuin paikallisen yrittäjyyden tukemisessa on syytä tehdä rauhallisesti ja harkiten. Sanoja, jotka eivät kuumeiseen koronavuoteen hyvin sovi. Mutta niitä kohti on pyrittävä.

Erityisesti siksi, että elämme edelleen erityisoloissa. Varmaa tämän kaiken keskellä on se, että ensi vuosi menee, parhaassa tapauksessa, toipumiseen koronan akuuteista haitoista.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.