Pääkirjoitus | Mäntsälässä on sporttia

FC Kapina täytti tänä vuonna viisi vuotta ja joukkue on nyt noussut kolmena kautena putkeen korkeammalle sarjatasolle. Saavutusta on turha vähätellä ja kuten eräs keskustelija kommentoi: Mäntsälässä on pelattu Kolmosta viimeeksi 90-luvun alussa ja silloin täällä kävi pelaamassa erään Gösta Sundqvistin Johanneksen Dynamo.

Ei pidä myöskään unohtaa Mäntsälän Urheilijoita. Mäntsälän Urheilijoiden tyttöjen 07–09 syntyneiden joukkue Salamat voitti kesällä Helsinki Cupin G13 harrastesarjan mestaruuden ja naisten edustusjoukkue aloittaa pian kauden futsalin Naisten Ykkösessä.

Mitä väliä on urheilumenestyksellä? Menestys on itsessään tavoiteltava asia, mutta menestyminen on myös tärkeää yhteishengen ja kotiseutuylpeyden vuoksi.

Kaikista tärkein asia on kuitenkin urheilun myönteiset vetovoimatekijät. FC Kapinan valmentaja Sami Salo kommentoi sarjanousun jälkeen tuoreeltaan, että ensi vuoden joukkue muotoutuu sen mukaan, kuinka moni mahdollisesti muuttaa toiselle paikkakunnalle esimerkiksi opintojen perässä.

Se on yleinen pienempien paikkakuntien urheilujoukkueiden ongelma. Toinen ongelma on kilpailun puute, jonka vuoksi pelaajat hakevat peliaikaa ja kilpailua kotikunnan rajojen ulkopuolelta. FC Kapina perustettiinkin nimenomaan alunperin vanhojen junioriaikaisten pelikavereiden porukan pohjalta ja näin kilpailullista pelaamista voitiin jatkaa kotipaikkakunnalla.

Sen vuoksi on hyvä tietää, että harrastuksessaan voi edetä tavoittelemaan menestystä ja rima voidaan asettaa jo kotipaikkakunnalla niin korkealle, ettei haasteita täydy hakea kuntarajojen ulkopuolelta. Juniorina voi edetä aina edustusjoukkueeseen asti tavoittelemaan menestystä.

FC Kapinan nousu ja kaikkien paikkakunnan urheiluseurojen juniorityö on sellaista ruohonjuuritason kuntamarkkinointia ja sitouttamista, jota on vaikea suorilta käsin rahallisesti laskea, mutta joka on elinvoimaisen kunnan tunnusmerkki.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten avustaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut