Ehnroos on yhtä hyvä – myös parakeilla

Katariina Korkee

Ehnroosin koulurakennuksen valmistuminen siirtyi oletettua myöhemmäksi, mutta keneen se lopulta vaikutti? Ainakin Ehnroosin koulussa työskenteleviin opettajiin sekä oppilaisiin.

Ehnroosin koulussa on mukava ilmapiiri, ja siellä on hyvä opiskella. Hämmästyttävää on, miten osalla opettajista on vuosien parakkipiinankin jälkeen niin positiivinen asenne tulevaan, vaikka rakennuksen valmistuminen siirtyi odotettua myöhemmäksi.

Se tekeekin Ehnroosista hyvän koulun – hyvä ilmapiiri ja oikein asennoituneet ihmiset. Hyvää koulua ei määrittele koulurakennus tai sen puitteet.

Ehnroosin koulussa on paljon hyviä puolia; kouluruoasta ei ole mitään aihetta valittaa, koska ruokailu tapahtuu Keudalla, ja liikuntatunnitkin järjestetään tilantäyteisellä Monitoimitalolla. Läheltä löytyy myös erinomaisia suunnistusmetsiä ja kuntoportaat.

Muita hyviä puolia ovat ymmärtäväiset ja huumorintajuiset opettajat. Kaikki opettajat varmasti osaavat työnsä, mutta joillain opettajilla on erinomainen kyky saada oppilaat innostumaan ja kiinnostumaan opetuksesta. Onhan se täysin totta, että joskus koulunkäynti alkaa tuntumaan puuduttavalta ja yksitoikkoiselta.

Parakista toiseen siirtyminen on välillä turhauttavaa, mutta en koe sitä huonoksi asiaksi – saahan siinä sentään raikasta ilmaa ja pienen tauon. Sen sijaan heikot parakkiolosuhteet ovat; talvisin on erittäin kylmä ja loppukeväästä hillittömän kuuma, ilmanvaihto on huono, joka aiheuttaakin osalle oppilaista ja opettajista pahoinvointia.

Välitunnit vietetään pääsääntöisesti ulkona, mikä tarkoittaa sitä, että kovillakin pakkasilla ja sateella ollaan ulkona. Toisaalta tähän mahdollisena ratkaisuna olisi pukeutuminen säänmukaisesti.

Parakkien heikot olosuhteet eivät estä koulun yhtenäisyyttä; koulukavereita voi tavata välitunneilla tai ruokailun aikana, ja opettajat tapaavat toisiansa niin ulkona, kuin opettajien omalla parakillakin, ja parakkien käytävilläkin tapaa ihmisiä.

Lopulta parakeissa työskentely vaatiikin vain oikeanlaisen asennoitumisen. Ehnroosin parakkikoulussa opiskelu onnistuu kuitenkin yhtä hyvin, kuin missä tahansa muussa koulussa, jossa on yhteinen rakennus. Onneksi parakkipiina saa pian päätöksen, kun uusi Ehnroosin koulun rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2022.

Kirjoittaja on TET-harjoittelija Ehnroosin koulun 9C-luokalta.

Kommentoi