Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevennetään hallintoa ja laitetaan taloutta kuntoon

Keskustan valtuustoryhmä haluaa, että Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä käynnistetään pikaisesti selvitys hallinnon keventämiseksi ja talouden kuntoon laittamiseksi. Hallinnon keventäminenkin on osa talouden kuntoon laittamista.

Peruskunnissa on nyt huono taloudellinen tilanne.

Epävarmuutta lisää Keusote-kuntayhtymän jatkuvat suuret talousarvion ylitykset.

Ennuste on, että Keusoten oman toiminnan budjetti voi tänä vuonna ylittyä jopa 25 miljoonaa euroa. Korona selittää tästä vain osan.

Laadittu tuottavuusohjelmakaan ei näyttäisi toteutuvan, vaan on jo jäljessä suunnitellusta 40 miljoonasta eurosta. Näyttää vaikealta saada vuonna 2020 edes 8 miljoonan säästöjä aikaiseksi.

Kunnat siirsivät suurimman osan sote-henkilöstöstään kuntayhtymään perustamisvaiheessa.

Siitä on aiheutunut hallinnon paisuminen liian suureksi. Samalla nimikkeellä oli kunnissa useita johtajia ja jokaiselle tehtiin joku vakanssi.

Kun alueemme väestöt ikääntyvät ja sote-kustannukset nousevat, emme voi jatkaa näin.

Joissakin kunnissa haikaillaan jo kuntayhtymästä eroamista. Ajatus henkilöstön vähentämisestä eläköitymisen kautta toteutuisi liian hitaasti. Tuottavaan työhön tarvitaan jo nyt lisää käsipareja.

Toivomme, että Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle teetetään pikaisesti rationalisointisuunnitelma hallinnon keventämiseksi ja talouden saattamiseksi kuntoon.

Alueemme hyvin tunteva Hyvinkään sairaanhoitoalueen entinen johtaja Asko Saari olisi mielestämme hyvä valinta selvityshenkilöksi.