Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keusote vastaa Tehyn Keski-Uudenmaan ammattiosastolle

Tehyn mielipidekirjoituksessa (MU 23.9.) annettiin ymmärtää, että Keusotessa ei toteudu hyvä johtaminen ja yhteistoiminta.

Keusoten tavoitteena on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja palveluverkon kehittäminen sekä laadukkaiden ja vaikuttavien palveluiden tuottaminen kustannustehokkaasti kuntayhtymän kuuden kunnan alueella.

Jotta päästään näihin tavoitteisiin, täytyy toimintaa yhdenmukaistaa. Joskus se tarkoittaa isojakin muutoksia henkilöstölle.

Esimerkiksi toimintojen keskittämistä ja uusien yksiköiden perustamista tai lakkauttamista.

Keusotessa kaikki esimiehet valmennetaan uuteen yhteisöohjautuvaan rooliin pitkäkestoisella valmennusprosessilla.

Keusotella on selkeä intressi siirtyä kohti mukautuvampia ja ketterämpiä rakenteita.

Esimiehille luodaan onnistumisen edellytyksiä ja annetaan työvälineitä oman toimintansa kehittämiseen.

Järjestöjen edustajat ovat mukana useilla eri foorumeilla, joissa heillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Perinteisten yhteistoimintafoorumeiden lisäksi he ovat mukana sekä kuntayhtymän strategisessa että operatiivisessa johtoryhmässä sekä palvelualueiden johtotiimeissä.

He tapaavat esimiehiä omilla foorumeillaan sekä henkilöstöjohtajaa ja palvelussuhdepäällikköä viikoittain.

Palkkausjärjestelmien kehittäminen on uudessa organisaatiossa edennyt, ja kunnallisen virka- ja työehtosopimusten mukaisesti yhteistyössä järjestöjen kanssa ja sovitun aikataulun mukaisesti.

Palkkojen yhdenmukaistaminen on vaiheistettu valtuuston päätöksen mukaisesti vuosille 2019–2022 ja siihen on osoitettu noin 4,6 miljoonaa euroa.

Vaikka sairauspoissaolot ovatkin vähentyneet 5,4 prosenttia edellisestä vuodesta, myös työnantaja on huolissaan henkilöstön hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Keusotessa on kehitetty toimintaprosesseja sairauspoissaolojen vähentämiseksi mm. sijoittamalla osatyökykyisiä kevyempiin tehtäviin, hälytystoimintojen käyttöönotolla ja niihin liittyvillä puheeksiottokeskusteluilla.

Matalan kynnyksen keskusteluapua tarjotaan mielen ongelmissa ja valmisteilla on myös oleva korvaavan työn malli.

Tarjoamme henkilöstölle sisäistä urakehitystä ja oman osaamisen vahvistamista siirtymällä sisäisissä hakuprosesseissa uusiin tehtäviin. Uusiin tehtäviin työnantaja tarjoaa koulutuksen.

Henkilöstön vaihtuvuus on 7,4 prosenttia, joka on alemmalla tasolla kuin edellisenä, ensimmäisenä toimintavuonna.

Vakinaisen henkilöstön lähtövaihtuvuus on hieman noussut tämän syksyn aikana, mutta se on aivan eri tasolla kuin Tehy mielipidekirjoituksessaan väittää.

Teemme kaikille lähtijöille lähtökyselyn, jonka tavoitteena on tunnistaa sellaisia asioita, jotka vaikuttavat henkilöstön lähtöpäätöksiin.

Keusotessa on mahdollistettu ja halutaan mahdollistaa jatkossakin yhteistoimintaa ja yhteistyötä järjestöjen kanssa.

Toivomme kuitenkin sen tapahtuvan yhteisten pöytien ääressä eikä julkisuudessa lehtien palstoilla.