Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | ”Kun tulis joku..”

”Jonka päätä ei ole sekotettu tällä koohotuksella”! Näin sanoi alikersantti Lahtinen Tuntemattomassa sotilaassa.

Tätä lausetta minäkin toistan, kun näen jotain hölmöä ja tarpeetonta touhua. Lasse Herrala kolumnissaan (MU 15.7.) ihmetteli maanteiden sulkuviivojen värin vaihtamista valkoiseksi. Justiinsa sitä minäkin olen ihmetellyt.

Hulluinta on se, että meidän mökkireitillämme valtatie 24 on varsin kummallisessa vaiheessa. Uudelleenmaalausta tehdään pätkittäin. Samassa kaarteessa on kumpaakin väriä.

Jostain luin, että ensin maalataan valkoiseksi kuluneemmat kohdat. No, perustelu sekin, mutta luulisi tulevan edullisemmaksi tehdä kerralla homma loppuun.

Hennan kohdalla oli jo viime vuonna tietyön merkki ja sillä kohden viidenkympin rajoitus. Lukuisat kerrat ajoimme siitä, emmekä koskaan nähneet ketään siinä töissä. eikä tiehenkään ollut koskettu.

Nyt kun pandemiarajoitusten jälkeen ajoimme, niin merkit olivat poissa ja huomasimme, että siitä yli on taidettu tehdä uusi voimalinja.

Eihän meitä tuo tilapäinen nopeusrajoitus sinänsä häirinnyt, mutta kun emme nähneeet moneen kuukauteen mitään syytä siihen.

Yleensäkin olemme ihmetelleet, miksi ei nopeusrajoituksia palauteta kohdalleen esimerkiksi viikonloppuina, kun työmaalla ei tapahdu mitään. Jos siis tiessä ei sinänsä ole esteitä menolle.

Mökkiseutumme asfalttiteissä on paljon reikiä. Ne on ympäröity vihreällä värillä. Kyseenalaistan tämänkin; maalin sijasta reikään pitäisi kipata ämpärillinen asfalttia.

Tarvitaanko tässä hommassa kaksi organisaatiota: toinen merkkaa ja toinen paikkaa?

Reikäistä sekä raiteellista asfalttia on pitkin valtakuntaamme. Voisiko niin sulkuviivojen kuin reikienkin turhan maalaamisen sijasta rahat käyttää tarpeellisempiin remontteihin?

Työelämässä olessani luonnehdin huonoa johtamista: ”Kun taitamaton käskee haluttoman tekemään tarpeetonta, niin siinä turha työ menee hukkaan”!