Lukijalta: Paloasemalla on toimiva jätekierrätys

Nordenskiöldintien ja Puukkomäentien risteyksessä toimivalle paperinkierrätyspisteelle jätetään jatkuvasti sekajätettä. Kuva on otettu 15.7. ja kirjoittaja on tehnyt haittailmoituksen jätteistä Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen. Jaana Hopeakoski

Jaana Hopeakoski, Mäntsälä

Mäntsälässä esiintyy jätteiden asiatonta hävittämistä luvattomille kaatopaikoille, kuten Jesse Helminen kirjoitti (MU 15.7.).

Ansiokkaasta artikkelista puuttui maininta mäntsäläläisten ja mökkiläisten tärkeimmästä avusta jätteiden kierrättämisessä, nimittäin paloaseman jätepisteestä.

Mäntsälässä kotitalouksissa syntyvän, sekajätteeseen kuulumattoman jätteen kierrättäminen on tehty helpoksi. Paloasemalla toimii sähkö- ja elektroniikkaromun sekä vaarallisten jätteiden vastaanotto, johon voi viedä ilmaiseksi esimerkiksi energiansäästölamput, spray-purkit, käytetyt kodinkoneet, isot metalliromut ja öljyt.

Ympärivuorokautisesti sinne voi viedä paperit, kartongit, muovit, metallit, lasit ja käyttökelpoiset vaatteet. Puutarhajätteet voi viedä Suoniityntielle maankaatopaikalle ja paristot palautetaan kauppoihin.

Jätteiden kierrätyksessä on kyse henkilökohtaisella tasolla elämänhallinnasta, mutta yhteiskunnallisesti ajateltuna ympäristönsuojelusta ja ilmastonmuutoksen hillinnästä.

Se vaatii hieman suunnittelua ja järjestelmällisyyttä, mutta on ehdottomasti vaivan arvoista. Toivon kaikille intoa ja halua kierrättämiseen. Lisäksi toivon, että kukaan ei heitä jätteitään luontoon ja kaatopaikkojen näköiset pihat siivottaisiin.

Kiitos kunnan ja Keski-Uudenmaan jätehuollon henkilökunnalle arvokkaasta työstänne.

Kommentoi