Katja Bloigun kolumni Kiitos, koronakevät!

Minutkin lomautettiin keväällä. Olen elänyt kolme kuukautta omassa rytmissäni.

Herään klo 11.11, jos ei enää väsytä. Enää mikään ulkoinen ei sanele, miten elän.

On pelkkä projektio, että jokainen ihminen eläisi aktiivisena varhaisesta aamusta alkaen. Lapsena kuuntelin yöradiota ja työpaikkojen liukuma-ajat eivät koskaan tukeneet sisäistä rytmiäni.

Olen dynaaminen iltapäivästä alkaen. (Jolloin aloin myös kirjoittaa tätä kolumnia.)

Aina olen herännyt, kun on pitänyt, mutta koskaan en nauttinut siitä. Pahimmillaan olen joutunut heräämään puoli neljä aamulla. Se on minulle nukkumaanmenoaika.

Tutkimukset sanovat, että tällainen rytmi vaikuttaa painoindeksiin negatiivisesti. Olen laihtunut 10 kiloa, vaikka olen muutenkin ollut normaalipainoinen.

Olen kuntoillut omassa tahdissa ja syönyt tietoisesti juuri sitä mitä haluan. Olen jättänyt sokerin kokonaan pois.

Mielihyväsyömistä ei enää tarvitse, kun on koko ajan hyvä mieli. Nautin ja iloitsen itsestäni.

Ystävälleni, joka oli huolissaan ihmisten lomautuksista, sanoin että tässä käy vielä niin, että moni ei haluakaan enää palata oravanpyörään. Huoli levittää vain lisää huolta.

On ollut aikaa kohdata itsensä, olla läsnä läheisilleen. Jos puolison naaman katsominen on tullut lakipisteeseen, niin senkin on määrä tapahtua.

Ja hyvin tässä on jo monelle käynyt. On ihanaa, kun saa lukea tapauksista, joissa poikkeustilanne on tuonut uuden uran, kiinnostuksen kohteen tai palautti unohdetut taidot.

Minäkin olen kauneuden rakastaja ja opiskelin nuorena taidealaa. Ideat alkoivat vyöryä ja aloin luoda. Poistin kaiken turhan.

Projekti kesti 40 päivää. Puhdistettuani ulkoista, puhdistin myös sisäistä. Se on feng shuista ja konmarituksestakin vanha tuttu juttu. Kaikkeen vanhaan mistä pidämme kiinni, meillä on side.

Palaan luovuuteen ja kauneuteen. Päätin viimein alkaa toteuttamaan ideaani omasta mekkomallistosta.

Tie kohti omaa itseä voi olla pitkä ja ei tapahdu kivuttomasti. Minä kannustan kaikkia ottamaan niitä pieniä askeleita itseä kohti. Nyt.

Maailma ei enää koskaan tule olemaan samanlainen kuin viime vuonna. Meidät on tarkoitettu siihen, mistä sydämemme iloitsee.

Kirjoittaja on luova ihminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut