Pääkirjoitus 17. kesäkuuta | Pop-up kesäloma

Pakkohan se on myöntää: myös minulla oli tälle kesälle paljon suunniteltuja menoja. Festareita ja urheilutapahtumia, joista tietenkin jalkapallon EM-kisojen peruuntuminen oli itselleni se kaikkein suurin pettymys. Uskoisin myös, että en ole ainoa laatuani ja myös tämän lehden lukijoiden joukossa on niitä, joiden kesäsuunnitelmat menivät kertaheitolla uusiksi.

Koronakevään pitkittyessä moni odotti jännittyneenä ja pettymystä peläten sitä, aiotaanko juuri ne tapahtumat perua, joihin on juuri itse ehtinyt hankkia liput ja majoituksen. Peruttiinhan ne, ja ymmärrän kyllä tapahtumanjärjestäjiä niin Mäntsälässä, kuin muuallakin Suomessa. Suuria tapahtumia on vaikea järjestää epätietoisessa ilmapiirissä, kun ei ole täysin varmuutta siitä, pääseekö paikalle luvanvaraisesti 50 vai 5000 asiakasta.

Pieleen menneet suunnitelmat, siirretyt tapahtumat ja hukatut liput ovat kuitenkin pieni hinta, jos katsotaan kokonaiskuvaa. Tätä kirjoittaessa Suomessa on koronaviruksen vuoksi osastohoidossa 25 ja tehohoidossa yksi henkilö ja suunta on todennäköisesti parempaan päin. Kauppoja ja ravintoloita voidaan pikku hiljaa avata ja pienet tapahtumatkin ovat sallittujen listalla. Ensimmäinen aalto näyttää laantuvan, joten ei anneta toisen aallon yllättää meitä.

Suuret massatapahtumat on riskien ehkäisemiseksi kielletty, mutta Mäntsälän kulttuurisihteeriä lainatakseni ”pop-up-tapahtumat ovat mahdollisia”. Miltä sitten kuulostaa pop-up kesäloma? Hauskanpitoon ei aina tarvitse valmiiksi järjestettyä ohjelmaa ja suuria ihmismassoja ja joskus tärkeintä on vain parhaiden ystävien seura ja tekemisen meininki.

Festivaalien sijaan järjestäkää pienellä porukalla oma keikkailta tai lavatanssit, vuokratkaa karaokelaitteet kotijuhliin, pyöräilkää Sepänmäen käsityömuseolle piknikille, käykää katsomassa paikallista urheilua tai kiertäkää kaikki Mäntsälän kotiseutupolut. Suuret tapahtumat on ehkä peruttu, mutta koko kesää ei ole peruttu.

Oikein hyvää juhannusta ja kesää kaikille Mäntsälän Uutisten lukijoille!

Jesse Helminen Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten kesätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut