Pääkirjoitus: Ehnroosille ensiluokan koulu

Pasi Huuhtanen

Moni mäntsäläläinen ei välttämättä vieläkään usko, että koulumäelle oikeasti nousee seuraavan kahden vuoden aikana uusi Ehnroosin koulu. Niin monta mutkaa ja takapakkia yli vuosikymmenen pituinen rakennushanke on kokenut.

No, nyt tontilla on rakennustyömaa ja maanrakennustyöt ovat käynnissä. Lienee syytä uskoa, että Ehnroosin koulu tästä nousee.

Ehnroosin rakentaminen sattuu kuntatalouden kannalta erityisen hankalaan aikaan. Mäntsälän, samoin kun monen muun kunnan, talous oli heikoissa kantimissa jo ennen koronaa, ja koronaepidemia kaikkine vaikutuksineen syventää talouskurjuutta.

Rakentaminen koronakeväänä ei siis ole rahatalouden kannalta helppo juttu. Mutta selvää on se, että vuosikymmenen lähes pelkästään parakeissa toiminut koulu ansaitsee kunnon rakennuksen.

Parakkikoulun hajanaisuus saattaa olla koronakeväänä hyväkin asia. Opetusryhmät on helppo pitää erillään toisistaan, kun yhteisöllisyyttä luovia yhteisiä tiloja ei ole. Toisaalta parakkikoulussa ei ole varsin paljon neliöitä, eli oman luokan kanssa tunnelma voi olla tiivis.

Ehnroos ansaitsee kunnon koulun huolimatta huonosta taloustilanteesta. On syytä huolehtia, että koulun varustaminen on samaa tasoa kuin muutama vuosi sitten valmistuneessa Riihenmäen koulussa. Riihenmäellähän on erinomaiset tilat, joihin kuuluu myös erittäin monipuolinen piha-alue.

Ehnroosin suunnan lapset ja perheet ovat saaneet tyytyä koululla parakkipihaan lähes kymmenen vuoden ajan. Vaikka Ehnroosin jo käyneitä lapsia uusi koulu ja hieno piha eivät juuri lämmitäkään, on kunnalla tietynlainen velka Mäntsälän sille puolikkaalle, joka on joutunut kärsimään puutteellisista kouluoloista käsittämättömän pitkään.

Ehnroosin rakentamisen ja varustamisen suhteen voi sanoa, että kunnalla ei ole varaa tehdä tässä asiassa enää huonoja ratkaisuja. Ehnroosin on tietenkin oltava valmistuttuaan Mäntsälän modernein ja hienoin koulu.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu