Lukijalta: Koulutulokkaiden oppilaaksiottoon löytyi lopulta ratkaisu

Kasvatus- ja

Mäntsälän Uutisten 15.4. lehtijutussa ja pääkirjoituksessa käsiteltiin keskustan alueen koulutulokkaiden oppilaaksiottoa.

Kuten lehtijutussa viitattiin, käsiteltiin asiaa sivistystoimessa keskiviikkona 15.4.

Valitettavasti lehti oli ehtinyt mennä jo painoon, ennen kuin saimme aikaiseksi myönteisen ratkaisun kirjoittajan esittämään epäkohtaan.

Kuten pääkirjoituksessa 15.4. viitataan, pieni lapsi ei ole tässäkään leikissä kouluille tai sivistystoimelle pelinappula, vaan lapsi nähdään tärkeänä, ajattelevana ja tunteita omaavana yksilönä.

Oppilaaksiotto jakautuu ensisijaiseen ja toissijaiseen oppilaaksiottoon, jonka kriteereistä on päättänyt Kasvatus- ja sivistyslautakunta.

Kriteerien perusteella toissijaisen oppilaaksioton osalta ryhmäkoko 1.–2. luokilla ei saa ylittää 22 oppilasta, eikä oppilaaksiotto saa aiheuttaa lisäryhmän perustamista. Tämän perusteella Kirkonkylän koululle ei voida perustaa uutta lisäryhmää.

Sivistystoimen kokouksessa 15.4. löydettiin ratkaisu, joka tukee sekä Kirkonkylän koulun joustavan alkuopetuksen että toissijaisen oppilaaksiottokriteerien mukaisen sisaruusperusteiden toteutumista.

1.–2. luokilla ryhmät perustetaan siten, että ryhmien lukumäärä ei kasva, mutta koulutulokkaiden oppilaspaikkoja saatiin lisättyä.

15.4. mennessä Kirkonkylän kouluun oli haettu seitsemälle lapselle toissijaista oppilaspaikkaa, joille kaikille kyetään muutoksen myötä tekemään myöntävä päätös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pekka Vasalalle nimikkokilpailu
 2. Hevosavusteista hyvinvointia – apua vaikka itseluottamuksen vahvistamiseen
 3. Vainion Teurastamo Oy kokonaan Henri Vainiolle
 4. Jukka Lyytisen kolumni: Että näin…
 5. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 6. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 7. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 8. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 9. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 10. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 11. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 12. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 13. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 14. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 15. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna

Näytä lisää