Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koulutulokkaiden oppilaaksiottoon löytyi lopulta ratkaisu

Mäntsälän Uutisten 15.4. lehtijutussa ja pääkirjoituksessa käsiteltiin keskustan alueen koulutulokkaiden oppilaaksiottoa.

Kuten lehtijutussa viitattiin, käsiteltiin asiaa sivistystoimessa keskiviikkona 15.4.

Valitettavasti lehti oli ehtinyt mennä jo painoon, ennen kuin saimme aikaiseksi myönteisen ratkaisun kirjoittajan esittämään epäkohtaan.

Kuten pääkirjoituksessa 15.4. viitataan, pieni lapsi ei ole tässäkään leikissä kouluille tai sivistystoimelle pelinappula, vaan lapsi nähdään tärkeänä, ajattelevana ja tunteita omaavana yksilönä.

Oppilaaksiotto jakautuu ensisijaiseen ja toissijaiseen oppilaaksiottoon, jonka kriteereistä on päättänyt Kasvatus- ja sivistyslautakunta.

Kriteerien perusteella toissijaisen oppilaaksioton osalta ryhmäkoko 1.–2. luokilla ei saa ylittää 22 oppilasta, eikä oppilaaksiotto saa aiheuttaa lisäryhmän perustamista. Tämän perusteella Kirkonkylän koululle ei voida perustaa uutta lisäryhmää.

Sivistystoimen kokouksessa 15.4. löydettiin ratkaisu, joka tukee sekä Kirkonkylän koulun joustavan alkuopetuksen että toissijaisen oppilaaksiottokriteerien mukaisen sisaruusperusteiden toteutumista.

1.–2. luokilla ryhmät perustetaan siten, että ryhmien lukumäärä ei kasva, mutta koulutulokkaiden oppilaspaikkoja saatiin lisättyä.

15.4. mennessä Kirkonkylän kouluun oli haettu seitsemälle lapselle toissijaista oppilaspaikkaa, joille kaikille kyetään muutoksen myötä tekemään myöntävä päätös.