Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Perheiden toiveet tulivat kuulluiksi

Kiitos on hyvä muistaa antaa silloin, kun on sen aika.

Mäntsälän sivistystoimi otti uudelleen harkintaan ekaluokkalaisten oppilaaksi oton. Mäntsälän kirkonkylällä oli syntyä tilanne, jossa peräti seitsemän hakemusta kirkonkylän kouluun pääsystä olisi jouduttu eväämään. Määrä oli noin neljäsosa niistä lapsista, jotka kirkonkylän ensimmäiselle luokalle olisivat olleet tulossa.

Samanlaista on ollut myös Hyökännummella ainakin aiempina vuosina, kun joidenkin perheiden lapsia on joutunut eri kouluihin kuin isommat sisarukset.

Sivistystoimi mietti asiaa uudelleen ja päätyi ratkaisuun, jossa koululle perustetaan yhdysluokka ykkös- ja kakkosluokkien oppilaille. Näin taataan, että kaikki Kirkonkylän kouluun halunneet perheet saivat sen, mitä toivoivat.

Perusteena perheiden hakemuksissa niin sanotusta toissijaisesta koulupaikasta oli se, että vanhempi veli tai sisar oli jo aloittanut koulunkäynnin Kirkonkylän alakoululla

Kirkonkylällä on neljä alakoulua. Etäisyydet koulujen välillä ovat melko pieniä. Kaikki koulut sijaitsevat esimerkiksi moottoritien ja junaradan itäpuolella eli Kaunismäki-Anttila -alueella ei alakouluja ole.

Koulujen etäisyyksien vuoksi oppilaita ei ole syytä ainakaan perheiden tahtoa vastaan laittaa mihinkään tiettyyn kouluun.

Koulupiirien rajat ymmärrettävästi elävät. Mikäli lähivuosina jossain päin keskustaa alkaa jälleen nousta uusi asuinalue, tulee helposti eteen tilanne, jossa on jälleen mietittävä pitkään.

Viime vuosina muutosta on tuonut Riihenmäen yhtenäiskoulun perustaminen, sen vaikutus Hepolan kouluun ja sitä kautta Kirkonkylän kouluun.

Huolimatta hankalasta palapelistä sivistystoimen tehtävä on tuottaa sellaisia palveluja, jotka ovat mäntsäläläisten perheiden tarpeiden mukaisia. Tässä onnistuttiin tänä keväänä ja siitä kiitokset sivistystoimelle.

Pasi Huuhtanen

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja