Kylän painopiste kohti Lahdentietä

toimitus

Mäntsälän kirkonkylää on siunattu melko tiiviillä keskustalla. Se on etu. Silloin kun väkeä sattuu raitilla liikkumaan, he ovat melko pienellä alueella ja esimerkiksi tapahtumissa on tiivis tunnelma.

Keskusta ei ole suurensuuri. Kovin isoista painopisteen vaihteluista ei pienessä taajamassa voi puhua.

Kuitenkin yksi muutos on tapahtunut ja tapahtumassa. Keskustan painopiste on entistä enemmän siirtymässä Keskuskadun alkupäähän.

Siellä se on jo ollutkin, mutta muutokset vahvistavat tätä suuntaa.

K2:n kohoaminen Keskuskadun alkuun merkitsi myös Kiikkilän torialueen vahvistumista. Uuteen kerrostaloon tullut Kulmakonditoria vahvisti entuudestaan Keskuskadun alkupään vahvaa ravintolatarjontaa.

Kiikkilän toria vastapäätä nouseva, kohta nimensä saava kuntalaistori lisää alueen houkuttelevuutta. Uusi kuntalaistori on Keskuskadun ainoa julkisessa omistuksessa ja yhteisessä käytössä oleva alue.

Toriaukio saadaan valmiiksi vasta parin, kolmen vuoden kuluttua. Kuitenkin se on keskeneräisenäkin lisäämässä alueen viihtyisyyttä jo alkavana kesänä.

Hirvihaaran kartanon yrittäjä Arto Hakalan saneeraama vanha meijeri siirtää keskustan painopistettä kohti Lahdentietä ja sen yli.

Meijerin tontille, toiselle puolelle Lahdentietä on tulossa teatteri- ja konserttisali, hotelli, ravintola, elokuvateatteri ja puisto. Jatkossa ihmisillä on entistä enemmän syitä ylittää Lahdentie. Joku menee elokuviin, toinen konserttiin, kolmas lasilliselle giniä.

Keskustassa on muitakin painopistealueita. Citymarket useine kauppoineen on yksi sellainen, ja sekin toisella puolella Lahdentietä kuin Keskuskatu.

Nähtäväksi jää, miten uuden apteekin tulo Citymarketiin vaikuttaa Keskuskadun loppupään vilkkauteen, samoin kuin Keskuskadun alkupään vahvistuminen. Mäntsälän ensimmäinen apteekki ja terveyskeskus sekä yläkoulu ovat Keskuskadun loppupäässä, eli tuskin sielläkään ihan hiljenee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää