Pääkirjoitus: Aurinko avasi kesäkauden

Pasi Huuhtanen

Mäntsälässä on vietetty kesäkauden avajaisia useana vuonna jo pitkän aikaa. Joskus tapahtuma on jäänyt pitämättä messujen läheisyyden vuoksi, mutta avajaisiin on jo totuttu.

Kirkonkylän keskustassa alkaa olla mitä avata.

Vielä vajaalla asukasmäärällä elävä K2-kerrostalo on tuonut ryhtiä Keskuskadun alkupäähän. Niin sanotun Tiimarin korttelin uudet talot jämäköittävät puolestaan kadun keskivaiheita.

Amizzan paikalle auennut torialue antaa mahdollisuuden monenlaiseen kokoontumiseen. Kapinatoriksi ristitty aukio hakee vielä muotoaan ja käyttäjiä. Toriin on syytä satsata, sillä se on todella keskellä kylää. Yhdessä Rai-torin kanssa Kapinatori muodostaa mahtavan yhteyden, kun aukion toisella laidalla komeilee Seurojentalo.

Seurojentalon takana on Mäntsälänjoki. Joen vartta on alettu perata, jotta se on entistä helpommin ihmisen käytettävissä, Joenvarren kunnostuksesta voi sanoa, että sen minkä lintu häviää, sen ihminen voittaa. Pysyvänä parannuksena on toivottavasti siistimpi joenvarsi, sillä ryteiköt ovat houkutelleet roskaamaan.

Kirkonkylän keskustasta voi huoletta sanoa, että juhlaan on aihetta. Ympäristö on muuttunut ja muuttumassa paljon takavuosia viihtyisämmäksi.

Kesäkauden avajaiset onnistuivat tänäkin vuonna mainiosti. Yleisöä oli paljon, tapahtumia oli paljon lehteen tulleiden tietojen mukaan järjestelyt toimivat hyvin. Tapahtumapaikkana Seurojentalo linkittää hyvin uuden Mäntsälän keskustan parhaita puolia.

Tapahtumasta tulleiden kommenttien perusteella tämän vuoden show’hun voi olla tyytyväinen. Koko päiväksi oli riittävän kiinnostavaa ohjelmaa.

Joidenkin mielestä tapahtuma oli turhankin pitkä. Viime vuonna tapahtumassa oli yksi selkeästi vetovoimaisin esiintyjä, huutokauppakeisari Palsanmäki. Tämän vuoden meno kertoo, että yhtä yleisömagneettia ei välttämättä tarvita, vaan mieluummin tasaisesti kiinnostavaa tarjontaa.

Mäntsälän Uutiset kertoo kesäkauden avajaisista laajemmin ensi viikon paperilehdessä ja jo sitä ennen lehden nettisivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu