Kapinarotista puhutaan vielä

toimitus

Mäntsälän kirkonkylän ilme kohenee hyvää vauhtia.

On ilahduttavaa nähdä, että keskustasta on tulossa viihtyisä, houkutteleva alue, jonne on mukava viedä vieraansa ja ennen kaikkea mennä itse. Meille mäntsäläläisillehän nämä uudistukset on erityisesti suunniteltu.

Esimerkki tästä on Mäntsälänjoki kirkolla.

Koiranomistajia, lintumiehiä ja muutamia jokikellujia lukuun ottamatta keskustan jokipätkä on merkinnyt mäntsäläläisille vain vyöhykettä, joka pitää ylittää mennessä esimerkiksi Ehnroosilta keskustaan tai toisin päin.

Jatkossa, viimeistään ensi kesänä, jokivarsi on alue, jonka eteenpäin kiiruhtava huomaa hyvällä. Tähän asti on urheilupuiston siltaa ylittäessä lähinnä ajatellut, että kuinka monta pyöränraatoa tällä kertaa näkyy.

Kun jokivarsi, ensimmäisenä teatteriniemi, saadaan kuntoon, keskustassa on paitsi piknikpaikka, hiekkaranta ja kirsikkapuisto, myös vyöhyke, josta mäntsäläläiset voivat olla ylpeitä.

Nyt on syytä ladata toiveita siihen, että jokivarren uusia hienoja juttuja ei ryhdytä ilkivaltaisesti tuhoamaan. Paras tapa estää tämä on ottaa alue mahdollisimman laajaan käyttöön.

Toki myös alueen tekotavassa on otettava huomioon se, että jokivarsi on haavoittuva paikka, ja öisin melkein autio.

Mäntsälän keskusaukion nimeksi tuli Kapinatori. Jotkut ovat arvostelleet nimeä liian ilmeiseksi. Että oli arvattavissa, että kapinahan sieltä tulee.

Jotkut muistuttavat, että kapina on edelleen arka paikka Mäntsälässä. Ja onhan se totta. Äärioikeistolaiset ammuskelemassa työväentalolla Mäntsälässä pelotellakseen työväen olemaan hiljaa mielipiteistään. Sitä edeltänyt sisällissodan aikainen molemminpuolinen terrori . Mutta mihinkäs historiastaan pääsee. Tuo on tapahtunut Mäntsälässä eikä vaikeneminen auta.

Torin nimestä varmaan puhutaan vielä. Se antaa siihen aineksia. Tämänkin kirjoituksen nimeksi piti tulla Kapinatorista puhutaan vielä. Mutta ei sitten tullutkaan.

Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu