Uimahallin harharetket

Pasi Huuhtanen

Voi nolouden huippu.

Mäntsälälle ei riitä se, että kunnan yläkoululaiset käyvät yli vuosikymmenen ajan koulunsa parakeissa, kun kunnollista koulurakennusta ei saada aikaan Ehnroosin mäelle.

Nyt on menosa mönkään uimahallin, tai hienosti sanottuna vesiliikuntakeskuksen rakentaminen. Ja syy on mielenkiintoinen. Kunnasta ei löydy tonttia.

Täältä ei siis löydy tonttia uimahallille. Hallille, jonka rakentamista on pähkäilty yhtään liioittelematta 50 vuotta.

Eikö missään vaiheessa ole tullut mieleen varata kirkolta tonttia tulevaa uimahallia varten? Niin suunnitelmallisesti toimiva kunta tai mikä tahansa yhteisö tekee.

Jos rakentaminen jäisi tai siirtyisi myöhempiin vuosiin sen takia, että ei ole rahaa, selitys olisi hyväksyttävä.

Rahaahan ei ole. Tai on, mutta riippuu siitä mihin se halutaan käyttää.

Hallin tekoa seuranneelle, vähänkin ajattelevalle ihmiselle herää epäilys, että haluavatko kaikki asiaa valmistelevat ja päättäjät hallia tosissaan.

Hallin teossa on ollut niin monta harharetkeä ja selvittelyä, että tässä ei niitä mahdu luettelemaan.

Kyyninen saattaisi ajatella, että muutama harharetki hallihankkeelle on paikallaan niiden mielestä, jotka jostain syystä eivät halua kunnan ryhtyvän koko puuhaan. Todennäköisin syy vastustukseen on raha, mutta sitä on vaikea sanoa ääneen, sillä uimahalli on periaatteessa niin hyvä hanke, että sitä kuuluu kannattaa.

Harharetkien avulla hallin rakentamista saadaan siirrettyä niin, että se näyttää paremmalta kuin yksioikoinen lupausten pettäminen.

Jos tästä olisi kysymys, olisi lupausten pettäminen tietenkin paljon suoraselkäisempää toimintaa kuin pakeneminen sen taakse, että hanke kaatui kunnan itsensä asettamien vaatimusten mahdottomuuteen.

Lupauksestahan voi jo puhua, sillä kunnan tämän vuoden budjetissa oli puoli miljooaa hallin suunnitteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu