Uimahallista väännetään vielä

toimitus

Uimahallikiistojen aika ei ole ohi Mäntsälässä. Tässä ei ole mitään uutta, sillä asiaa on puitu 50 vuotta.

Tämän hetken tilanteen mukaan hallin valmistuminen lykkääntyisi vuodelle 2024. Ensi vuonna suunnittelu alkaisi varovaisella 150 000 euron summalla.

Vuonna 2021 olisivat edessä kaavamuutoksen teko, varsinainen hallin suunnittelu ja hankekilpailutus. Silloin rahaa kuluisi jo miljoona enemmän eli 1,15 miljoonaa.

Vuonna 2022 päästäisiin rakentamaan, mutta varsinainen rähinävuosi olisi vuosi 2023, jolle pääosa rakentamisesta sijoittuisi.

Vuonna 2022 rakentamiseen käytettäisiin reilut kolme miljoonaa ja vuonna 2023 8,3 miljoonaa.

Rakentamista jäisi kuitenkin vielä vuodelle 2024 ja valmistuminen olisi viiden vuoden päässä.

Varsinainen rähinävuosi voi olla aiemminkin, mikäli uimahallia ajaneet tahot eivät väsy. Rähinä vain saattaa olla taistelua rahoista.

Mäntsälä on niin monta kertaa näyttänyt, että ikuisuusprojektit kuten Ehnroosin koulun ja uimahallin rakentaminen eivät vain onnistu, että on oltava uskossa luja, jos luottaa tämänkään aikataulun toteutumiseen. Uimakouluja omaan halliin ei kannata alkaa vielä suunnitella.

Tällä hetkellä on vielä epäselvää, minne halli voidaan rakentaa. Nyt selvitetään jäähallin joen puoleista päätä, mutta maa on siinä ehkä liian pehmeää.

Terveellä arkijärjellä on helppo todeta, että jos lähiaikoina ei uimahallille löydy järkevää tonttia, kyse on aivan muusta kuin siitä, että sellaista ei Mäntsälässä olisi. Totta kai on, jos tontin löytymiseen on halua.

Päättäjät ovat viime vuodet yrittäneet mennä sen taakse piiloon, että uimahallille ei löydy paikkaa. Tämä aikuisten kuurupiilo on tiensä päässä. Touhuhan on varsin lapsellista tätä nykyä, eivätkä kuntalaiset enää usko selityksiä rakennuspaikan puutteesta.

Paljon rehdimpää niin virkamiehen kuin poliitikon on sanoa suoraan, mikäli katsoo, että hallia ei nyt voida rakentaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu