Saaren koulun oppilaat ammattilaisina

Toimittajat työntouhussa Joulumaassa toimineessa toimituksessa. Saaren koulun toimitus

Lukijalta

Saaren koulu toteutti monialaiset oppimiskokonaisuudet aivan joulun kynnyksellä viikolla 50.

Kokonaisuus laajennettiin ulottumaan tällä kertaa myös koulun ulkopuolelle, sillä luontevana yhteistyötahona koululle on lähellä sijaitseva Keuda ja siellä joulunaikaan toteutettava Saaren kartanon Joulumaa-tapahtuma.

Saaren koulun oppilaat työskentelivät mokkiviikolla eri ammateissa ja monet oppilaista työskentelivät ammattilaisina myös Joulumaassa.

Oppilaat saivat itse valita mihin ammattiin haluaisivat ja melkein jokainen pääsikin haluamaansa ammattiin.

Ammatteina oli muun muassa bloggaajat, editoijat/kuvaajat, kuvittajat, toimittajat, lastenleikittäjät, seikkailuohjaajat, puusepät, historiantutkijat, näyttelijät, puvustajat, lavastajat ja kirjanpitäjät.

Joulumaassa toimi oppilaista koottu toimitus, jossa oppilaat muun muassa haastattelivat Joulumaan työntekijöitä ja tekivät mainoksia Canva-ohjelmalla.

Kuvittajat kuvittivat Joulumaan eläimistä kuvia eli piirsivät niitä ja ne julkaistiin Saaren Joulumaan blogissa, johon myös bloggaajat tuottivat kuvia ja videoita.

Niin Saaren koulun Parku-kuoro kuin pienempien oppilaiden tonttukuorokin esiintyi joulumaassa.

Joulumaassa esitettiin myös näytelmäryhmän toteuttamaa joulunäytelmää, ohjattiin pientä joulutekemistä tonttukoulussa ja touhuttiin tonttupolulla.

Monialaisten oppimiskokonaisuuksien aikana oppilaat saivat kokonaisvaltaisen kokemuksen työelämästä ja erilaisissa ammateissa toimimisesta.

Kun kirjanpitäjät seurasivat taloutta, oli kiinnitettävä huomiota muun muassa hankintoihin ja myyntipöydän tuotteiden hinnoitteluun.

Tuotteiden myyminen oli myös palkitsevaa ja motivoivaa, sillä myyntituotteet, niin kynttilät, huopakorit, kuin ovikyltitkin, olivat oppilaiden itsensä valmistamia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu