Karvalakkimallilla pelastetaan asukaskasvu?

Lukijalta

Vesiliikuntakeskus on Mäntsälän merkittävin yksittäinen asukkaiden veto- ja pitovoimaan vaikuttava rakennushanke juna-aseman rakentamisen jälkeen.

Vesiliikuntakeskuksen suunnitelmista on tällä hetkellä pudotettu pois poreallas ja vesiliukumäellekin on jätetty ainoastaan tilavaraus.

Ne kaksi ovat kuitenkin uimahallien ja kylpylöiden suosituimpien fasiliteettien joukossa, jonka varmasti kaikki niissä vierailleet ovat omin silminkin todenneet.

Tällaisten vetonaulojen pois jättäminen ei ole säästämistä, vaan koko idean vesittämistä ja pikemminkin tuhlaamista.

Niiden rakentamiskustannukset eivät ole paljon vesiliikuntakeskuksen kokonaiskustannukseen verrattuna ja hintakin tulee halvemmaksi nyt samalla kertaa rakennettuina kuin jälkikäteen toteutettuna, jos se on ylipäätänsä edes mahdollista järjen puitteissa.

Uskallan väittää, että menetämme moninkertaisesti fasiliteettien rakentamiskustannukset pääsymaksu- ja verotuloina, jos luovumme nyt niistä.

Vesiliikuntakeskuksen viihteellisemmän puolen merkitystä ei kannata aliarvioida. Hyvänä esimerkkinä siitä toimii esimerkiksi Vierumäen Urheiluopiston uimahalli.

Kun heillä oli käytössään ainoastaan 25 metrin uima-allas uimaratoineen, vuotuinen kävijämäärä oli 30 000–40 000.

Laajennuksessa heille rakennettiin terapia-allas, poreallas, lastenaltaat jne., jonka jälkeen kävijämäärä on kasvanut viimevuotiseen 99 000 henkilöön.

Merkittävä tieto on myös se, että siellä käy hyvin paljon lapsiperheitä Lahdesta asti uimassa, vaikka Lahdessakin on uimahalleja.

Mäntsälän vesiliikuntakeskus etenee talousarviossa esitetyllä aikataululla siten, että se avattaisiin vuoden 2024 keväällä.

Vaikka Mäntsälän talous ei ole kovin hyvässä kunnossa tällä hetkellä, niin vesiliikuntakeskus on merkittävä panostus Mäntsälän viihtyvyyteen, kasvuun ja tulevaisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu