Puheenaihe

Kysely: Kuntaväen palkat pidettävä ennallaan, mutta hoitajille ja siivoojille lisää liksaa

Kuvituskuva.

Arkisto/ Sauvo Jylhä

Kuntaväen palkkoja ei pitäisi seuraavissa tuloneuvotteluissa korottaa eikä laskea, vaan pitää ne ratkaisussa ennallaan.

Tätä mieltä on 56 prosenttia Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyyn vastanneista.

Sairaanhoitajien palkkoja nostaisi kuitenkin 63 prosenttia vastaajista. Lastenhoitajillekin korotusta suosii 57 ja siivoojille 54 prosenttia.

Kaksi viidestä korottaisi myös luokanopettajien ja palomiesten palkkoja.

Toimistoväen, terveyskeskuslääkärien ja kiinteistönhuoltajien palkat jätettäisiin lähinnä ennalleen.

Merkittävän poikkeuksen muodostavat kunnan- ja kaupunginjohtajat. Puolet vastaajista haluaisi alentaa heidän palkkojaan ja reilu kolmannes pitäisi ennallaan.

 

Tutkimuksen aineisto on koottu Gallup Kanavalla joulukuun alussa. Vastaajat ovat 18–79 -vuotiaita ja haastatteluja tehtiin 1 098.

Mielipiteet ovat muuttuneet syksystä 2017 jonkin verran. Aiempaa useampi olisi halukas korottamaan lähes kaikkien ammattiryhmien palkkoja.

Toisaalta kysyttäessä yleisesti kuntaväen palkoista, ilman erottelua eri ammattiryhmiin, kuntaväen palkat halutaan pitää samalla tavalla nykyisellään kuin vuonna 2017.

 

Puoluekannalla on yhteyttä näkemyksiin, miten kuntien tuloneuvotteluissa olisi meneteltävä.

Etenkin vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden kannattajat soisivat monille kuntien ammattiryhmille lisää palkkaa.

Kokoomuksen, perussuomalaisten, keskustan ja muiden puolueiden tukijat suhtautuvat korotuksiin varauksellisemmin.

Erot puolueiden välillä tasoittuvat, jos näkemykset palkkojen korottamisesta ja pitämisestä nykyisellään yhdistetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Synkeitä lukuja tulevaisuuden näkymistä – nuoret silti uskovat kotikuntansa kehitykseen4.1.2020 06.00

Kommentit (9)

Kommentit

Eiköhän se mene normaalisti

Eiköhän se mene normaalisti taas ylemmille virkamiehille suurimmat rahat. Muut jää nuolemaan nakkejaan.

Halvin ratkaisu koska pomoja

Halvin ratkaisu koska pomoja on vähemmän.

On hauska että Kuntatalouden

On hauska että Kuntatalouden kehittämissäätiö teettää jostain syystä juuri Kunnallisilla verorahoilla kyselyn kansalaisilta tähän Sipilän Hallituksen 6 minuutin päivän pidennyksen oikeutukseen... :-) - Kunnon "Työnseisaus" ja pitkäksi aikaa palauttaa asiat ennalleen. Toki Lomarahan leikkaus myös törkeää tältä Hallitukselta, joka ajoi toimillaan maassanne vain kahden kolmesta kuntataloudesta valtionne lisäksi nykyään velkaantuvakasi.

Mistä tämä hyvään

Mistä tämä hyvään tarkoitukseen menevä raha tulee? tingitäänkö jostain vai otetaanko lisää velkaa?

Vähenetään johtajat puoleenja

Vähenetään johtajat puoleenja nostetaan tarvitaesa vero äyrin hintaa vaikka 2 centillä heti. Näinrahat ritää . Tietysti ainakinTurussa olisi hyvä pidätäytyä jostakin älytömistä suunitelmista kuten esim. Raitsikka. Se kun tule maksaman varmaan ainakin 500 miljoona ennen kuin eka raisikka kulkee. Joten jos se tehdän veroäyriä on pakko nosta ainakin kun sehän vaatii tietysti raisikka toimenjohtajan ja tälle pari kolme apu johtaja.

Että taas joku eturyhmä menee

Että taas joku eturyhmä menee muiden edelle palkankorotuksessa.

Kuntaalalakin on sen verta

Kuntaalalakin on sen verta ylimitoitetut palkat johtajilla kaikilla että 5 vuoden palkan jäädytys olisi nopeaan tehtävä. Samala tulisi johtajien määrä vähentää ekaksi joka kolmas pois ja tehtävät jaetaan kahdelle jäävälle. Näin voidaan tehdä monessa kunassa ja kaupunkissakin hyvin jopa kahdestikin peräkäin. Turussa taas johtajia on niin reilusti että voidan tehdä tuo kolme kerta päräkkäin. Tosin osa johtajista ehkä häipy itsekin kun huomaa että voi joutua jopa töitäkin tekemään. Säästyneillä rahoila voidaan siten alimpia palkoja nostaa siivojat on aina sielä alinpana. Samon hoitajat joita voidaan myös lisätä reilusti jota niitä on tarvitaessa käytetävisä.

Lähi-Idän ja Afrikan

Lähi-Idän ja Afrikan musmipakoloisetko ne palkankorotukset maksavat? Vantaa kasvaa vieraskielisistä oleskelijoista . Sieltä tuskin tulee rahoitusta.

Työnantajat ajavat alas

Työnantajat ajavat alas siivouksen asemaa , siivoojien toimeentuloa ja houkuttavuutta koulutuksen kannalta. Kun työnantajat ja tilaajat haluavat halvinta laatua, halpaa työ Voimaa ulkomailta koulutettujen liittoon kuuluvien ammattisiivoajien tilalle, taudit ja pöpöt leviävät paikoissa joissa ihmiset liikkuvat.Tulee virheitä siivousaineiden sopivuudesta ja mm. Klooripitoisten aineiden reagoinnista lämpimään veteen ja saunan puhdistukseen siivouskohteissa.,

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat